Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Nursipalu kohalik: öelge ausalt välja, et hävitate loodust, ärge vassige! (1)

Copy
Üle Rõuge jõe silla ehitamise mõju lähedal asuvale Natura alale jäeti hindamata põhjendusega, et piisab plaanitud truupsilla asendamisest tavalise sillaga. 
Üle Rõuge jõe silla ehitamise mõju lähedal asuvale Natura alale jäeti hindamata põhjendusega, et piisab plaanitud truupsilla asendamisest tavalise sillaga. Foto: Arvo Meeks

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse (RKIK) Nursipalu harjutusvälja (HV) laien­duse Natura hinnangu esitlusest jääb mulje, just­kui ulatuslikel raie- ja kaeve­töödel ning lõhkamistel poleks loodus­väärtustele mingit mõju, kuid hinnangu tekstis on kirjeldatud nende hävimist.

Rajatava polügooni mõju hindamise aruandest nähtub RKIKi teatel, et harjutusvälja laiendamisel ja sellega seotud tegevustel puudub ebasoodne mõju Natura 2000 võrgustiku alade kaitse-eesmärkidele ning alade terviklikkus säilib. «Seega puudub leevendavate meetmete vajadus.»

«RKIK väidab, et mõju pole ja midagi leevendama ei pea, samas on looduse hävitamist isegi selles vildakalt tehtud mõjuhinnangus mitu korda kirjeldatud,» märkis kohalike inimeste ja looduse eest seisva MTÜ Meie Nursipalu juht Maarika Niidumaa. «Kui nad leiavad, et harjutusvälja laiendamiseks peab looduse ära hävitama, siis julgegu seda ka otse välja öelda. Selle asemel käib vassimine ja varjamine, nagu RKIKi puhul tundub juba tavaks olevat. Jätta harjutusvälja keskel olev Natura ala Natura hindamisest üldse välja on vassimise meistriklass!»

Tagasi üles