Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

E-rehkenduse esimene pääsuke läks uhkelt lendu

Kohtla-Järve gümnaasiumi 10. ja 11. klassi õpilased koos Tallinna
Tehnikaülikooli rektori Tiit Landi ja Virumaa Kolledži direktori Mare Roosilehega matemaatikaülesandeid lahendamas. 
Kohtla-Järve gümnaasiumi 10. ja 11. klassi õpilased koos Tallinna Tehnikaülikooli rektori Tiit Landi ja Virumaa Kolledži direktori Mare Roosilehega matemaatikaülesandeid lahendamas. Foto: Dmitry Matveev/Tallinna Tehnikaülikool

Esimeses üle-eestilises e-rehkenduses pusis kolmapäeval koos Kohtla-Järve gümnaasiumi kümnendike ja üheteistkümnendikega koolipingis matemaatikaülesandeid lahendada ka Tallinna Tehnikaülikooli rektor Tiit Land.

Land nentis, et viimase kahe ülesandega ei hakanud ta pingutama, see oleks võtnud liiga palju aega. Omal ajal matemaatikaklassi lõpetanud professor ei olnud 30 aastat võrrandeid lahendanud ja nii otsustas ta oma oskusi hinnates trigonomeetria ülesande vastusteta jätta.

E-rehkendusel sai hinnata oma teadmisi koolimatemaatikas. 12 ülesandest koosneva testi, mis kujutas endast läbilõiget 1.–12. klassis õpitavast, autoriteks oli kolm matemaatikaõpetajat: Hele Kiisel Hugo Treffneri gümnaasiumist, Kristel Tamm Gustav Adolfi gümnaasiumist ja Helen Kaasik Tallinna reaalkoolist.

Tagasi üles