Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Eesti uus suursaadik Armeenias andis üle volikirja

Copy
Новый посол Эстонии в Армении Марге Мардисалу-Кахар и президент Армении Ваагн Хачатурян.
Новый посол Эстонии в Армении Марге Мардисалу-Кахар и президент Армении Ваагн Хачатурян. Foto: Välisministeerium

Eesti uus suursaadik Armeenias Marge Mardisalu-Kahar andis kolmapäeval Jerevanis Armeenia presidendile Vahagn Hatšaturjanile üle oma volikirja.

Volikirjade üleandmise tseremoonia järel rääkisid president Hatšaturjan ja suursaadik Mardisalu-Kahar Eesti ja Armeenia lähedastest kahepoolsetest suhetest, mitmetest koostöövõimalustest, sealhulgas digi- ja haridusvaldkonnas, Armeenia koostöö tihendamisest Euroopa Liiduga ning Ukraina toetamise olulisusest nii Eestile kui ka Armeeniale.

«Eesti toetab kindlalt Armeenia pühendumust demokraatlike väärtuste süvendamisele ja tihedamat koostööd Euroopa Liiduga,» ütles Mardisalu-Kahar president Hatšaturjanile.

«Olukord Ukrainas mõjutab otseselt rahvusvahelise õiguse kehtivust kogu maailmas ja seeläbi ka Lõuna-Kaukaasia stabiilsust. Viimase aasta vältel on suhted Eesti ja Armeenia vahel tugevnenud ning seda näitab ka mitme olulise kõrgetasemelise visiidi toimumine,» lisas suursaadik.

Eesti uus suursaadik Armeenias Marge Mardisalu-Kahar andis kolmapäeval Jerevanis Armeenia presidendile Vahagn Hatšaturjanile üle oma volikirja.
Eesti uus suursaadik Armeenias Marge Mardisalu-Kahar andis kolmapäeval Jerevanis Armeenia presidendile Vahagn Hatšaturjanile üle oma volikirja. Foto: Välisministeerium

Mardisalu-Kahar asus välisministeeriumisse tööle 1996. aastal. Aastail 1997-2009 töötas ta erinevatel ametikohtadel ministeeriumi poliitikaosakonnas, tegeledes peamiselt Ida- ja Kesk-Euroopa riikidega, aga ka Afganistani ja Skandinaaviaga. Aastail 2011-2013 oli ta Eesti alalises esinduses Euroopa Liidus Eesti esindaja Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia töörühma juures.

Aastail 2013–2016 töötas ta Eesti Idapartnerluskeskuse juhina. Aastail 2016–2019 oli ta Eesti Berliini suursaatkonna asejuht. Alates 2019. aastast oli ta julgeolekupoliitika büroo direktor ja alates 2022. aastast Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia osakonna peadirektor kuni suursaadikuks määramiseni Gruusias ja Armeenias 2024. aasta augustis.

Suursaadik resideerib Tbilisis Gruusias.

Tagasi üles