Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Luukas Ilves sai uue töökoha Ukraina valitsuses (3)

Luukas Ilves
Luukas Ilves Foto: Eero Vabamägi

Luukas Kristjan Ilves alustas tööd Ukraina digimuutuste ministri Mõhhailo Fedorovi nõunikuna. 

«Aitan Ukrainat nende tehisintellekti juhitud riigiprojektides ja tegelen digitaalse valitsuse reformidega,» kirjutas Ilves sotsiaalmeedias. 

Töö Ukrainas võttis Ilves oma sõnul vastu seetõttu, et Eestis on ta teinud tihedat koostööd Ukraina digitiimiga ning on vaimustunud nende loomingulisusest, oskustest ja sihikindlusest.

Ilves aitab jätkata Ukrainal avalike teenuste ümberkujundamist ning tema sõnul on andmete, talentide ja valitsemisega veel palju tööd teha. «Olen uhke, et olen osa sellest teekonnast. Ukraina võitleb oma tuleviku eest ja mul on au aidata,» kirjutas Ilves ja kutsus üles kõiki, kel on ideid ja soovi Ukrainat aidata, temaga ühendust võtma. 

Hiljuti liitus Ilves mitteresidendist kaaslasena ka ICDSi ehk rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse tiimiga. «Panustan aruteludesse ja kirjutamisse mõnes mulle südamelähedases võtmeküsimuses – näiteks küberturvalisus, tehnoloogia infrastruktuuri turvalisus ning kuidas valitsused saavad jääda vastupidavaks suurandmete ja tehisintellekti ajastul,» kirjutas Ilves.  

Ukraina digiülemineku minister Mõhhailo Fedorov ja tema uus nõunik Luukas Ilves.
Ukraina digiülemineku minister Mõhhailo Fedorov ja tema uus nõunik Luukas Ilves. Foto: Luukas Ilves Facebook

Ilves töötas kuni selle suveni Eesti majandusministeeriumis, oli seal aastatel 2022–2024 alguseni digiarengu asekantsler ning selle aasta algusest kuni MKMist lahkumiseni kantsleri nõunik. Äsjastel Euroopa Parlamendi valimistel kandideeris ta Reformierakonna nimekirjas ja sai 5157 häält. Reformierakonda astus ta märtsis.

Tagasi üles