Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Sile nahk kuni üheks aastaks - Braun Silk-Expert Pro 5 IPL-iga

Copy
Foto: Procter&Gamble

Kujutle, et võiksid koduse seadmega saada terveks aastaks sileda naha!

Ei ole tarvis raseerida ega muul moel karvu eemaldada, isegi mitte intiimpiirkonnast. Ei mingit ajakulu salongides. Kõlab hästi? Siis võib Sulle sobida Brauni IPL-tehnoloogiaga fotoepilaator.

Rääkisime esteetilise meditsiini õe Liisa Raudmetsaga, kes selgitas kõike, mida on vaja teada IPL karvaeemalduse kohta, vastas peamistele korduma kippuvatele küsimustele, ning lükkas ümber levinud müüdid seoses IPL-karvaeemaldusega.

Mis on IPL ja kuidas see töötab?

IPL tähistab ingliskeelset sõnaühendit „Intense Pulsed Light.“ IPL-seadmed kasutavad nähtavat laia spektriga valgusimpulssi, mis mõjub karvanääpsudes olevale pigmendile (melaniinile) ja viib nääpsud puhkefaasi, millega lõpetab karvakasvutsükli. Korduval kasutamisel lükkab IPL edasi uute karvade teket ja vähendab nende tagasikasvu.

Kas IPL on laser?

Peamine erinevus laseri ja IPLi vahel on see, mis tüüpi valgust need kasutavad. IPL väljastab laia spektriga valgusimpulsse ning laser ühevärvilist püsivat valgust.

Laserravi viib tavaliselt läbi meditsiinilise haridusega spetsialist - õde või arst, samas kui koduseid IPL-seadmeid võivad kasutada kõik ning seetõttu on need mugavamad.

Foto: Procter&Gamble

Kas IPL on ohutu ja kas seda võivad kasutada kõik?

 Valige seade, mida on kliiniliselt testitud. Brauni IPL-karvaeemaldusseaded on kõik dermatoloogiliselt testitud ja saanud rahvusvaheliselt nahatervise organisatsioonilt Skin Health Alliance (SHA) ohutuskinnituse. Samuti on need praktilised, ohutud ja kasutajasõbralikud ega nõua vastavat väljaõpet.

Kui tõhus on IPL-meetod?

Üldiselt on IPL fotoepilatsioon hea valik, millega pikaks ajaks karvad eemaldada. See on mugav, soodne ja tõhus meetod. Kodused seadmed on veel eriti mugavad.

IPL mõjub karvadele, mis on anageenses ehk kasvufaasis. Seetõttu soovitatakse parimate tulemuste saavutamiseks teha 4-12 iganädalast protseduuri. IPLi kasutatakse, kuni karvade tagasikasvu ei ole enam märgata. Kui see tulemus saabub varem kui 12 nädala jooksul, ei ole tarvis kogu 12-nädalast kuuri läbi teha. Selle asemel võite üle minna hooldusrežiimile ning kasutada seadet üks kord iga 1-2 kuu tagant. Hooldusprotseduurid aitavad kätte saada karvu, mis ei pruukinud varasematel kasutuskordadel olla aktiivses kasvufaasis.

Kas seadme kasutamine on valus?

Valulävi ja tajumine on inimestel muidugi erinev, aga kodused seadmed on muudetus sisuliselt valutuks, tunda võib olla kerget ebamugavust.

Paljudel seadmetel on ka tundliku ja ülitundliku naha režiimid, mis sobivad ideaalselt näole, intiimpiirkonnale ja tundlikele piirkondadele.

Kas see mõjub kõigile?

IPL sobib enamikule nahatoonidele heledast jumekani ning karvadele alates hele pruunist kuni tumepruuni ja mustani. IPL ei tööta väga heledate, punaste või hallide karvade puhul.

Procter&Gamble

Kuidas leida seade, mis on oma hinda väärt?

Enne IPL-seadme ostmist tasub süveneda selle tehnoloogilistesse võimalustesse ja omadustesse, tutvuda selle tõhususega ning vaadata, kas kaasas on ka lisaotsakuid tundlikumate piirkondade jaoks. Kuid ennekõike soovitan valida kliiniliselt testitud toote, mis on näidanud häid tulemusi nii ohutuse kui ka tõhususe vallas.

Üks ülihea mudel on Braun Silk Expert Pro 5, milles kasutatakse SkinPro 2.0 tehnoloogiat (SensoAdapt™), mis kohandab iga välgatuse võimsust automaatselt vastavalt nahatoonile, nii et kasutajal ei ole tarvis mingeid eriteadmisi.

Braun Silk Expert Pro 5 välgatab kuni 125 korda minutis, muutes protseduuri mugavaks, ning kasutab igal välgatusel täpselt vajaminevat võimsust. See muudab kasutuse kiireks, ohutuks ja tõhusaks.

Samuti teavitab seade kasutajat, kui ta nahk on töötlemiseks liiga tume, ning jätab sellisel juhul välgatuse vahele.

Samuti saavad kasutajad valida standardrežiimi, tundliku naha režiimi ja ülitundliku naha režiimi vahel, mis muudab kasutuskogemuse väga isikupäraseks, võttes arvesse karvaeemaldusvajadust ja nahatüüpi.

Kolm tundlikkusseadistust kohandavad intuitiivselt võimsusvahemikku ning tagavad tõhusa, ohutu ja mugava kasutuse ka tundlikumates piirkondades nagu nägu, kaenlaalused ja intiimpiirkond.

IPL on suurepärane valik inimesele, kes väärtustab oma aega.

Leia parimad pakkumised euronics.ee, kaup24.ee ja teistelt iluseadmete edasimüüjatelt.

Copy
Tagasi üles