Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Toilas inimesi stardipüstoliga hirmutanud mees suri

Copy
Sellel Toila pargis asuval pingil juhtus 8. juunil tragöödia, kui politsei möödujaid stardipüstoliga hirmutanud mehe vastu relva kasutas.
Sellel Toila pargis asuval pingil juhtus 8. juunil tragöödia, kui politsei möödujaid stardipüstoliga hirmutanud mehe vastu relva kasutas. Foto: Erik Kalda/Põhjarannik

Mees, keda politsei läinud suvel Toila pargis tulistas, sest ta oli möödujaid stardipüstoliga ähvardanud, suri augusti lõpus, kuid põhjuseks polnud politseiniku tekitatud kuulivigastused.

«Mehe surma põhjuseks ei olnud relva kasutamise tagajärjel tekkinud vigastused,» kinnitas Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik. Surma täpsemaid põhjusi prokuratuur kommenteerida ei saa, sest tegemist on delikaatsete isikuandmetega.

Augustis reageeris politsei väljakutsele, mille järgi paugutas Toila pargis pingil istunud Konstantin stardipüstolit ning sihtis sellest möödujat, kellel oli kaasas kaks last. Kuna mees ei reageerinud politsei korraldusele relv maha panna, vaid hakkas seda hoopis korrakaitsjate poole suunama, tulistas üks politseinikest meest. Kannatanule anti kohapeal esmaabi ning kiirabi toimetas ta haiglasse, kus tema seisund tunnistati raskeks ning teda opereeriti.

Märksõnad

Tagasi üles