Päevatoimetaja:
Margus Martin

Piret Hartman: PTA direktori vabastamine ja eriesindaja lahkumine ei ole seotud (1)

Põllumajandus- ja regionaalministri Piret Hartmani sõnul ei ole tehtud otsust ära kaotada valitsuse esindaja Ida-Virumaal ametikoht.
Põllumajandus- ja regionaalministri Piret Hartmani sõnul ei ole tehtud otsust ära kaotada valitsuse esindaja Ida-Virumaal ametikoht. Foto: Tairo Lutter

Valitsuse Ida-Virumaa esindaja Jaanus Purga lahkus poolte kokkuleppel ametist. Möödunud nädalal vabastas põllumajandus- ja regionaalminister Piret Hartman (SDE) enne tähtaega ametist põllumajandus- ja toiduameti (PTA) direktori Urmas Kirtsi. Ministri sõnul on Purga ja Kirtsi lahkumine kaks eri juhtu.

Hartman rääkis «Kuku pärastlõunale», et kui eelmisel aastal otsustas valitsus võtta tööle Ida-Virumaa eriesindaja, siis põhiline ajend oli õiglase ülemineku fondi rakendamine. Kuigi eri ministeeriumite peale oli Purgal ülesandeid rohkem, oli põhiline väljakutse üleminekufond. «Praegu oleme jõudnud niikaugele, et õiglase ülemineku fondi meetmed on välja töötatud ja on leitud ettevõtjad ning erinevad organisatsioonid, kes soovivad ja tahavad Ida-Virumaale investeerida. Purga ülesanne oli neid erinevaid partnereid leida. Tänaseks oleme jõudnud niikaugele, et meetmed on isegi ületaotletud. Purga põhitöö on selles rollis lõppenud. Tal on väga hea kontakt ettevõtjatega ja ta tundis, et tema panus on tänaseks antud. Tema liigub oma tegemistega edasi ning meil tuleb läbi mõelda, kuidas Ida-Virumaa eriesindaja roll võiks tulevikus välja näha,» rääkis Hartman.

Kas eriesindaja ametikoht kaotatakse ära? Hartmani sõnul ei ole valitsus teinud otsust see roll kaotada. «Arvan, et hea ja aktiivne kontakt piirkondadega peab jääma. Kas ta on valitsuse esindajana, kas ta võiks olla piirkonna koordinaatori rollis – selle me mõtleme läbi. See aasta on andnud meile hea kogemuse ning on hea hetk teha vahejoon ja minna edasi,» vastas Hartman.

Tagasi üles