Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Tallinna linn ostab Urmas Sõõrumaalt 5 miljoni euro eest Kalamaja põhikooli hoone

Copy
Tallinna Kalamaja põhikool.
Tallinna Kalamaja põhikool. Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna linnavalitsus on teinud põhimõttelise otsuse osta Urmas Sõõrumaale kuuluvalt Vivatex Holding OÜ-lt Vabriku tänaval asuva Kalamaja põhikooli kinnistu hinnaga 5,15 miljonit eurot.

Linnavalitsuse tänasel pressikonverentsil edastati, et tehingu eesmärk on leevendada ruumi- ja õppekohtade puudust Põhja-Tallinnas. Tehing vajab Tallinna linnavolikogu heakskiitu.

Linnapea Jevgeni Ossinovski (SDE) rääkis, et Kalamaja põhikooli läbirääkimised võtsid rohkem aega ja seetõttu venis ka otsus. Linnapea kiitis Tallinna finantsdirektori ja linnasekretäri tööd. «Tänu kellele oli hind soodsam kui esialgne pakkumine,» tähendas Ossinovski, kelle sõnul tehti linnavalitsuse kabinetis esmaspäeval otsus ära.

«Mis annab võimaluse alustada ka Kalamaja põhikooli laiendamise protsessiga, mis on kogukonna poolt pikalt oodatud,» lausus Ossinovski.

Ostu rahastamiseks plaanitakse vajalikud vahendid kavandada 2024. aasta teise lisaeelarvesse.

Abilinnapea Aleksei Jašin ütles, et tegemist on pikaajalise investeeringuga, mis aitab lahendada Kalamaja põhikooli aastatepikkuse ruumipuuduse ning parandada kohalike laste haridusvõimalusi.

«Selle otsusega astume olulise sammu Kalamaja põhikooli juurdeehituse rajamise suunas, mis aitab lahendada aastaid kestnud ruumipuuduse probleemi ja käsitleda koolipere tõsiseid murekohti,» sõnas abilinnapea. 

Jašin lausus, et Põhja-Tallinn on kiiresti arenev linnaosa, kus elab palju lastega peresid. Kümne aasta perspektiivis ulatub koolikohtade nappus piirkonnas ligikaudu 1200 kohani.

«Tulevikku silmas pidades on Kalamaja põhikooli hoone ostmine ja juurdeehituse planeerimine esimene strateegiline etapp probleemi lahendamisel,» sõnas Jašin.

Tagasi üles