Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus
(+372) 507 3066

USA president sõidab orkaani Helene laastatud piirkondadesse

Copy
Kaader Põhja-Carolinast.
Kaader Põhja-Carolinast. Foto: Travis Long / Scanpix

USA president Joe Biden sõidab kolmapäeval orkaani Helene poolt laastatud piirkondadesse, teatas Valge Maja.

Tormiks nõrgenenud orkaan ja selle tagajärjed on kuuest osariigist koosneval alal surmanud vähemalt sada inimest. Enamik ehk ligi 40 inimest sai surma Põhja-Carolinas.

Kohaliku aja järgi neljapäeva õhtul Floridas maale jõudnud orkaan põhjustas USA kaguosas märkimisväärseid kahjusid.

Biden ütles, et ekspresident Donald Trump valetas, kui süüdistas valitsust tegevusetuses vastuseks orkaani Helene põhjustatud kahjudele.

«Et asja selgeks teha, siis Trump valetas ja kuberner ütles talle samuti, et ta valetab,» sõnas Biden, kui vastas küsimusele Trumpi kommentaaride kohta, et USA president ja Põhja-Carolina kuberner ignoreerivad katastroofi.

«Põhjus, miks ma selle peale vihastasin, on see, et ta annab mõista, nagu me ei teeks kõike, mis võimalik. Me teeme,» kinnitas Biden.

Tormiks nõrgenenud orkaani ohvrite arv tõusis juba esmaspäeval 118ni. Lisaks on veel sadu inimesi teadmata kadunud. Torm ja selle tagajärjed on surmanud inimesi vähemalt kuues osariigis. Põhja-Carolinas on hukkunud ligi 50 inimest.

Valge Maja sisejulgeolekunõunik Liz Sherwood-Randall hoiatas esmaspäeval, et USA kaguosas möllanud orkaani Helene ohvrite arv võib kasvada 600 inimeseni.

«Tundub, et hukkunuid võib olla kuni 600,» tõdes Sherwood-Randall ajakirjanikele.

Tagasi üles