Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Välisministeeriumi kantsler tõi Argentinas ja Brasiilias fookusesse Ukraina sõja

Copy
Välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov viibis visiidil Argentinas ja Brasiilias.
Välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov viibis visiidil Argentinas ja Brasiilias. Foto: Välisministeerium

Välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov viibis visiidil Argentinas ja Brasiilias, kus tõi fookusesse Ukraina sõja teema.

Vseviov pidas Argentina välisministeeriumis poliitilisi konsultatsioone ning kohtus ELi delegatsiooni juhi ning mitme suursaadikuga, samuti pidas ta loengu sealses diplomaatide koolis.

Brasiilias esines Vseviov mainekal FORTE rahvusvahelisel julgeolekukonverentsil ning kohtus ELi delegatsiooni juhi Marian Schuegrafiga ning sealse Eesti aukonsuli Oskar Metsavahiga.

Argentina välisministeeriumis toimusid kahepoolsed poliitilised konsultatsioonid kantsler Leopoldo Sahorese juhitud delegatsiooniga. Vestluses keskenduti vajadusele kaitsta rahvusvahelist õigust ja kehtivat julgeolekukorda, sealhulgas mõistes teravalt hukka Venemaa täiemahulise agressiooni Ukrainas ja kinnitades jätkuvat toetust Ukrainale.

Eesti ja Argentina kuuluvad Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi rahuplaani 5. töögruppi, mille eesmärk on taastada Ukraina territoriaalne terviklikkus ja kaitsta ÜRO põhikirja.

«Kuigi oleme Argentinaga geograafiliselt teineteisest kaugel, on need rahvusvahelised põhimõtted olulised mõlema riigi jaoks,» ütles ta. Lisaks arutati kahepoolsete suhete tugevdamist ja koostööd e-valitsemise, digi- ja küberkaitse vallas.

Vseviov viibis Argentinas ja Brasiilias 25.–27. septembril.

27. septembril esines kantsler Vseviov Brasiilias Rio de Janeiros FORTE rahvusvahelisel julgeolekukonverentsil, kutsudes üles astuma samme reeglitel põhineva maailmakorra kaitsmiseks, kus riikidevaheliste piiride muutmine jõu abil pole aktsepteeritav.

Tagasi üles