Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
5916 2730

Soovitused, kuidas jõuludeks valmistuda

Copy
Foto: Shutterstock

Pühadeaeg on tavaliselt sündmusterohke ja selleks, et see veeta plaanipäraselt ja rahulikult, on mõistlik juba varakult mõelda läbi, kus ja kuidas sellel aastal jõule tähistada. Anname sulle nõu, kuidas jõuludeks valmistuda ja kõik kingitused õigeaegselt hankida.

Valmistu juba varakult jõulukingituste ja päkapiku kinkide ostmiseks

Üks kõige aeganõudvamaid tegevusi on kõikide kingituste soetamine. Olenevalt pere traditsioonidest võib kinkide tegemisel olla erinevaid viise, aga juhul, kui sinu soov on üllatada kõiki lähedasi vahva kingiga, siis tasub sellele hakata mõtlema juba varakult.

Alustame algusest ehk sellest, mida poetada päkapiku sussi sisse. Juhul, kui sinu peres kasvavad väikesed lapsed, siis tuleb mõelda ka sellele, mida nad sel aastal toovad. Üheks kingiideeks on advendikalender, mis pakub põnevust terveks detsembrikuuks. Advendikalender võib sisalda maiustusi, aga olemas on ka sellised jõulukalendrid, kust leiad vahvaid kingitusi.

Samuti ei pea see jääma vaid laste kingituseks, sest aina enam on poodide valikusse nõudnud ka jõulukalendreid, mis on mõeldud täiskasvanutele. Vali oma kallimale advendikalender, mis üllatab iga päev uue ilutootega või mõne muu vahva üllatusega.

Lisaks advendikalendrile võivad päkapikud poetada sussi sisse ka väiksemaid asju nagu näiteks hooajalisi puuvilju (mandariine, hurmaad), aga ka maitsvaid pähkleid, komme ja šokolaadi. Väga headeks üllatusteks on ka väikesed kingitused nagu laste huulepulk, patsikumm või väike mudelauto.

Jõuludeks valmis koos Kaup24 ja Hansapostiga

Kaup24 ja Hansaposti tootevalikust leiab kingitusi erinevast hinnaklassist nii sussi sisse kui ka jõuluvana kingikotti. Avasta kogu tootevalik ja leia kõik vajalik kogu oma perele enne seda, kui suuremaks jõulupoodlemiseks läheb. Pea meeles, et jõulupoodlemise mitteametlikuks alguseks on juba Must reede, seega koosta sellel aastal jõulunimekiri ja telli kingitused varakult.

Mida kinkida jõuludeks?

Tutvudes Kaup24 või Hansaposti valikuga ilmselt märkasid, et tootevalik on nii lai, et võtab silme eest kirjuks. Selleks, et jõuludeks valmistuda nii, et kogu poodlemise jooksul tekiks võimalikult vähe stressi, soovitame koostada kinginimekirja, mille põhjal leida kõik kingitused kogu oma perele. Kui sinu peres kasvavad lapsed, kellel käivad päkapikud, siis lisa kinginimekirja ka kõik vajaminev, mida kuu jooksul laste sussi sisse panna. Kõige viimaseks soovituseks on kõik vajalik soetada juba varakult, et kogu detsembrikuu saaksid keskenduda ühisele ajale koos perega ja unustada jõulupoodlemise.

TOP 5 kingiideed väikestele lastele

  1. Advendikalender – usu meid, see on suurepärane kink, mille saab päkapikk lapsele tuua. See hoiab põnevust kogu detsembrikuu vältel ning muudab ka teiste päkapiku kingituste tegemise lihtsamaks, sest tead, et juba ainuüksi jõulukalender muudab iga lapse hommiku põnevaks.

  2. Lemmik karakteri pildiga lauanõud, tassid või muud sööginõud. See on eriti hea kingitus siis, kui soovid, et laps sööks mõnda toiduainet rohkem kui ta seda täna teeb. Toreda pildiga nõud võivad teda üllatuslikult palju rohkem motiveerida sööma.

  3. Uus mänguasi – sõltuvalt lapse vanusest võib see olla pehme kaisukas või ka superkangelane, kellega ta saab mängida seiklusrohkeid mänge. Valides mänguasja suuremale lapsele, tasub arvestada sellega, mis ajahetkel on populaarne ja millised tegelased talle meeldivad.

  4. Midagi, mis on seotud tema hobiga. Kui talle meeldib pildistada, kingi näiteks polaroid kaamera. Kui tema hobiks on jalgpall, siis heaks kingiideeks on jalgpalliriided või -jalatsid. Mõtle, mis talle meeldib teha!

  5. Kingi ühist aega ja vahvaid mälestusi. Kuna paljudele lastele meeldivad seiklused, siis üheks ideeks on kinkida pääse veekeskusesse, seiklusrajale või suusamäele. Juhul, kui eelistad rahulikke tegevusi, siis vii laps lasteetendusele või kontserdile.

Copy
Tagasi üles