Päevatoimetaja:
Andres Einmann
666 2072

TALV TULEKUL Ilm läheb külmemaks, võib sadada rahet

Copy
Ilmaprognoos lubab rahet.
Ilmaprognoos lubab rahet. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaagentuuri prognoosi järgi muutub ilm Eestis külmemaks, sadada võib nii vihma kui rahet, kohati võib tulla äikeset. Soomes on juba miinuskraadid.

Eesti keskkonnaagentuur kirjutab sotsiaalmeedias, et külmem õhumass liigub üle Eesti läänest itta. Suurest temperatuuride kontrastist tingituna on käimas kiire rünk- ja rünksajupilvede areng. Need liiguvad merelt rannikule ja sealt edasi sisemaale.

Rünksajupilved põhjustavad vihmavalinguid, kohati äikest ja rahet, esineb ka tugevaid tuuleiile. Õhtuks pilved ja sajuhood järk-järgult hõrenevad.

Eeloleval ööl tuleb vahelduva pilvisusega ilm. Rannikul sajab kohati vähest hoovihma. Paiguti esineb udu. Puhub valdavalt läänekaaretuul 1–7, rannikul 4–10, puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +5, rannikul kuni +12 kraadi.

Põhjanaabrite juures olid juba möödunud ööl juba miinuskraadid. Soome meteoroloogiateenistuse andmeil oli Lääne-Lapimaal öösel külma 7,6 kraadi ja Kauhajoki lennuväljal hommikul kella kaheksa ajal 2,9 kraadi. Mõnes Soome piirkonnas hoiatatakse ka lörtsist tingitud halbade sõiduolude eest.

Märksõnad

Tagasi üles