Päevatoimetaja:
Tarvo Madsen

INTERVJUU Kaimo Kuusk: kipume Vene bardaki ära unustama

Copy
Kaitseministeeriumi uus kantsler Kaimo Kuusk koges oma viimasel ametikohal Vilniuses, et pakilisuse tunne on Leedus palju suurem kui Eestis.
Kaitseministeeriumi uus kantsler Kaimo Kuusk koges oma viimasel ametikohal Vilniuses, et pakilisuse tunne on Leedus palju suurem kui Eestis. Foto: Tairo Lutter

Kaitseministeeriumi uuel kantsleril Kaimo Kuusel täitub esimene kuu Sakala tänaval. Staažikas välisluureameti tippametnik sai laiemalt tuntuks, kui oli suursaadik Kiievis.

Suure sõja esimestel tundidel kinkis Kuusk ühele oma Ukraina sõbrale Eesti vabariigi aastapäeva puhul Vana Tallinna pudeli. Sõber saatis vastu pildi, kus oli sellest samast pudelist teinud Molotovi kokteili (sisu mõistagi kaotsi ei läinud). «Kus on venelaste Molotovi kokteilipildujad, kes seisavad oma emakese Venemaa eest?» küsib Kuusk, viidates Vene ühiskonna ükskõiksusele, mis järgnes Ukraina sissetungile Kurski oblastisse. «No ei ole seda emakese Venemaa tunnet, usku ja lojaalsust tsaarile.»

Ta tõdeb, et kuigi me ei tohi Venemaad alahinnata, siis vahel kipume nende «bardakki» ära unustama. «Millegipärast me arvame, et ülejäänud Venemaa ühiskond on täiesti mäda oma korruptsiooni ja üldise segadusega, mille suhtes ma terminit «bardakk» kasutasin, aga vot sõjaväes on nad asjad korda saanud ja seal asi toimib,» ütleb ta.

Märksõnad

Tagasi üles