Päevatoimetaja:
Andres Einmann
666 2072

Transpordiamet: peatame kaheks päevaks teooriaeksamid, et kõik põhjalikult üle kontrollida (7)

Copy
Varem on meedias käsitletud teemat, et riikliku sõidueksami tulemus oleneb palju eksamineerijast.
Varem on meedias käsitletud teemat, et riikliku sõidueksami tulemus oleneb palju eksamineerijast. Foto: Sander Ilvest

Transpordiamet peatab 26. ja 27. septembril teooriaeksamid, et kõik uued eksamiküsimused veel kord põhjalikult üle kontrollida.

«Oleme tänaseks taas üle vaadanud ligi 400 küsimust ning saime aru, et 5 protsenti neist võisid olla mitmeti mõistetavad või keeruliselt sõnastatud,» märkis transpordiameti liiklusteenistuse direktor Joel Jesse. «Saadud tagasiside on meie jaoks oluline ja me arvestame seda ning seetõttu teeme veel kord põhjaliku kontrolli küsimustele.»

Jesse lisas, et selleks ajaks, kuni põhjalik kontroll on tehtud, peatame kaheks päevaks teooriaeksamid. Teooriaeksamite sooritamine taastatakse 30. septembril.

26. ja 27. septembril ära jäänud teooriaeksamite klientidele saadetakse personaalne teavitus.

Transpordiamet märgib oma pressiteates, et sai hanke tulemusena 1200 teooriaeksami küsimust koos vastuste variantidega, mille koostasid valdkonna eksperdid (PhD Juri Ess, OÜ Teooria, Vitali Nester). Hankega saadud küsimuste eelkontrollis eemaldati kohe ligi 100 küsimust, tänaseks on eemaldatud veel ligi 20 küsimust.

Esmaspäeval selgus, et uue liiklusteooria eksami suutis läbida vaid kümme protsenti eksaminantidest. Postimees kirjutas 23. septembril oma juhtkirjas, et uute küsimuste põhiprobleemiks näib olevat nende vähene vastavus reaalsusega.

Autokoolide liit peab transpordiameti koostatud liikluseksami küsimusi vigaseks ja nõuab ebapädevate ametnike vallandamist, transpordiamet aga kinnitas, et küsimused vastavad seadusaktidele.

Tagasi üles