Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

FOTOD Hispaanlased tõid Eestisse keskmaa õhutõrjesüsteemi NASAMS

25.09.2024, Tapa
Õhutõrjeraketisüsteemi NASAMS tutvustus. Pildil Eestis teeniva Hispaania õhutõrjeüksuse patarei ülem kapten Carlos Crespo Fernández
Foto Tairo Lutter, Postimees
25.09.2024, Tapa Õhutõrjeraketisüsteemi NASAMS tutvustus. Pildil Eestis teeniva Hispaania õhutõrjeüksuse patarei ülem kapten Carlos Crespo Fernández Foto Tairo Lutter, Postimees Foto: Tairo Lutter

Eestisse on jõudnud Hispaania kaitseväe õhutõrjeüksus koos NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System) keskmaa õhutõrjesüsteemiga, et panustada NATO Euroopa vägede ülemjuhataja korraldusel oma kohalolekuga kaitsealliansi idatiiva kindlustamisesse ning strateegiliste objektide kaitsesse.

«Hispaanlaste kohalolek on Eesti ja kogu Baltikumi jaoks väga oluline panus meie õhuruumi turvalisusesse. Lisaks kõrgemale kaitsevalmidusele on see andnud meile ka hea võimaluse harjutada koostööd oma liitlaste ja teiste üksustega. Samuti annab see Eesti kaitseväele ja õhuväele olulise kogemuse keskmaa õhutõrjesüsteemi taktikalisest juhtimisest ning selle integreerimisest teistesse kaitsesüsteemidesse,» sõnas Eesti õhuväe staabiülem kolonel Fredi Karu.

Postimehele lisas Karu, et kui hispaanlased siin õppusel on, siis õppustel tehakse trenni nn kuivalt ehk live-moonaga nad ei lase. «Aga loomulikult on ka live-moonaga võimalik lasta sihtmärke.»

Märksõnad

Tagasi üles