Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Kaitseministeeriumi ja kapo uurimine näitasid, et Hanno Pevkur ei olnud lobasuu

Copy
Kaitseminister Hanno Pevkurile alluv kantsler Kaimo Kuusk saatis laiali pressiteate, kus seisis, et kaitseministeeriumi julgeolekuosakonna sõnul polnud tegu NATO salastatud teabega.
Kaitseminister Hanno Pevkurile alluv kantsler Kaimo Kuusk saatis laiali pressiteate, kus seisis, et kaitseministeeriumi julgeolekuosakonna sõnul polnud tegu NATO salastatud teabega. Foto: Eero Vabamägi

Kaitseminister Hanno Pevkuri (RE) suhtes tekkis kahtlus, et ta võib olla Vikerraadio saates «Välistund» välja rääkinud riigisaladuse, kuid kaitsepolitseiameti (kapo) tehtud uurimisest järeldati, et minister riigisaladust ei avaldanud.

Eesti Rahvusringhäälingu andmetel tegi üks kaitseministeeriumi ametnik kapole avalduse seoses Pevkuri öelduga 2. septembril Vikerraadio saates «Välistund», kus minister selgitas NATO kaitseplaane.

Pevkur ütles teisipäeval, et teab, et tema kohta on midagi uuritud, kuid tema südametunnistus on puhas. Juhtunut analüüsis ka kaitseministeeriumi julgeolekuosakond, kus leiti, et Eestile ega NATO-le ole väljaöelduga kahju tekitatud, sest Pevkuri kõneldu ei olnud riigisaladus ega salastatud välisteave.

Tagasi üles