Päevatoimetaja:
Andres Einmann
666 2072

TÄISTUND Türgi hambaravi varjatud pool: äraviilitud terved hambad ja põletikus suu

Copy

Eestis on lahvatanud tõeline buum – inimesed sõidavad Türki, et saada omale säravvalge naeratus. Seda teenust promotakse massiliselt sotsiaalmeedias rõhutades, et teenus on kordades odavam kui kodumaal. Ka kuulsused, teiste hulgas Silvia Ilves sai hiljuti Türgist omale Hollywoodi naeratuse. Kanal 2 tänaõhtune saade «Täistund» (kell 20:30) aga hoiatab, et odava raviga võidakse pöördumatult rikkuda ära ka varem terved hambad.

«Ma tundsin end nagu loomaarsti juures – kogu keha värises valust. Väga karm kogemus,» meenutab üks mees saates, kuidas kõik ta alumised hambad maha viiliti ja mõned päevad hiljem valutavatele köntidele valged kroonid otsa pandi. « Hea, et mul üldse veel hambad suhu jäid,» tõdeb mees, kellele on kogu see jama maksma läinud kümneid tuhandeid. 

Eesti hambaarstideni on jõudnud juba kümned ebakvaliteetsed Türgi tööd ning nad hoiatavad, et kehvalt paigaldatud kroonide all võivad oma hambad mõne aastaga ära mädaneda. Oma kogemusi jagavad aga ka naised, kes on Türgi hambaraviga väga rahul. «Ma sain terve suu kroonid tegelikult ju sama raha eest, mis ma Eestis oleks saanud esimesed neli hammast,» põhjendab säravvalge naeratuse saanud Jane Ardoja. «Ma tahaksin neid juba valgendada,» muigab ta. 

Tagasi üles