Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
5916 2730

Kapo: võime kinnitada, et kaitseminister riigisaladust ei avaldanud

Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur.
Kaitseminister Hanno Pevkur. Foto: Eero Vabamägi

ERRile teadaolevalt uurib kaitsepolitsei, kas kaitseminister Hanno Pevkur (RE) avaldas septembris Vikerraadiole antud intervjuus riigisaladuse. Minister ise eitab saladuse avaldamist.

ERRi andmetel tegi üks kaitseministeeriumi ametnik kapole avalduse seoses Pevkuri öelduga 2. septembril Vikerraadio saates «Välistund», kus minister selgitas NATO kaitseplaane.

Pevkur ise ütles teisipäeval, et ta teab, et midagi on tema kohta uuritud, kuid tema südametunnistus on puhas. «Mina tean seda, et ma ei ole üheski intervjuus ühtegi punast dokumenti või riigisaladust avaldanud. Ma nii palju tean, et jah, midagi on uuritud,» vastas Pevkur «Aktuaalse kaamera» küsimusele, kas vastab tõele, et tema kohta on esitatud kapole kaebus.

«Aga ma tean ka seda, et kaitseministeeriumi julgeolekuosakond, kes otseselt selle eest vastutab, on öelnud, et mingit leket ei ole olnud. Minu jaoks ei ole siin teemat ja minu südametunnistus loomulikult on puhas. Ma kaitsen Eesti riiki jätkuvalt edasi,» ütles Pevkur.

«Kaitseministeeriumi julgeolekuosakond analüüsis ja saame kinnitada, et kaitseminister Hanno Pevkuri Vikerraadio saates «Välistund» väljaöeldu ei olnud riigisaladus ega salastatud välisteave. Ei Eestile ega NATO-le pole saates väljaöelduga kahju tekitatud,» ütles kaitseministeeriumi kantsler Kaimo Kuusk.

Kaitsepolitseist kinnitati Postimehele, et nad said kaitseministeeriumist teavituse kahtluse kohta, et kaitseminister Hanno Pevkur võib olla ERRi raadiosaates avaldanud riigisaladuse.

«Kaitsepolitseiamet kontrollis teavitust järelevalvemenetluses ning võime kinnitada, et kaitseminister riigisaladust ei avaldanud,» ütles kaitsepolitseiameti pressiesindaja Marta Tuul. «Riigisaladuse avalikuks tulemise kahtluse tekkimisel tulebki kohe kaitsepolitseiametit teavitada. Tegemist on tavapäraste riigisaladuse kaitse protseduuridega, mida tulebki järgida,» lisas Tuul. 

Tagasi üles