Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
5916 2730

Töölt lahkuma sunnitud põllumajandus- ja toiduameti juht: «Erimeelsused ministriga on selle käskkirja põhjuseks» (8)

Copy
Urmas Kirtsi
Urmas Kirtsi Foto: Ain Liiva

Põllumajandus- ja regionaalminister Piret Hartman (SDE) andis põllumajandus- ja toiduameti peadirektorile Urmas Kirtsile teada, et tema viimane tööpäev on 9. oktoobril. Ametit alates selle moodustamisest juhtinud Kirtsi leping lõpetati enne tähtaega.

Minister Hartman tänas Kirtsit pühendumuse ja panuse eest. «Põllumajandusameti ja veterinaar- ja toiduameti ühendamisel on Urmas Kirtsi juhtimisel tehtud suur töö. Ametil on oluline roll selles, et Eesti inimeste toidulauale jõuaks ohutu ja tervislik toit, et meie loomade heaolu ja tervis oleksid tagatud ning põllud ja taimed hoitud. Nüüd on asutuse juhtimisel vaja astuda järgmine samm, et seadusega asutusele pandud ülesanded oleks hästi täidetud ning amet pakuks kvaliteetseid teenuseid. Paremat korraldamist vajab toiduohutuse järelevalve ning suuremat tähelepanu loomade heaoluga seotud juhtumite menetlemine,» ütles regionaal- ja põllumajandusminister.

Kirtsi on olnud põllumajandus- ja toiduameti peadirektor alates 1. jaanuarist 2021. Kirtsi sõnul on asutuse ühendamine olnud suur töö. «Viimased aastad on erinevate kriiside tingimustes olnud suureks väljakutseks ning piiratud ressursside tingimustes on asutuse ülesannete täitmisel antud endast parim,» ütles ta. 

Tagasi üles