Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
(+372) 507 3066

Jaapani keskosas hukkus üleujutustes vähemalt kuus inimest

Copy
Varisenud sild Wajima linnas.
Varisenud sild Wajima linnas. Foto: YUICHI YAMAZAKI / Scanpix

Jaapani keskosas sai tugeva vihmasaju vallandatud üleujutuste ja maalihete tagajärjel surma vähemalt kuus inimest, teatasid esmaspäeval rahvusringhääling NHK ja teised väljaanded.

Ishikawa regionaalvalitsuse andmetel on veel umbes kümme inimest kadunud.

Ishikawat tabas laupäeval tugev vihm. Wajima linnas registreeriti 72 tunni jooksul rohkem kui 540 millimeetrit sademeid, mis on rekord alates mõõtmiste algusest.

Piirkond kannatab endiselt aasta alguses aset leidnud 7,5-magnituudise maavärina tagajärgede all, mis kahjustas hulga hooneid ja põhjustas suure tulekahju. Maavärinas hukkus vähemalt 374 inimest.

Hokuriku energiaettevõtte andmetel jäi esmaspäeval vooluta kokku 4000 majapidamist. Maanteed olid maalihete tõttu mitmel pool läbimatud.

«Vaid 30 minuti jooksul kogunes tänavale vesi, mis tõusis kiiresti poole mu auto kõrguseni,» rääkis 54-aastane Wajima elanik Akemi Yamashita.

«Rääkisin teiste Wajima elanikega ja nad ütlesid, et selles linnas on nii südantlõhestav elada. Mul tuli pisar silma, kui seda kuulsin. See on midagi nagu kuskilt filmist,» kirjeldas Yamashita piirkonda viimasel ajal tabanud õnnetusi.

Sõjaväelased saadeti nädalavahetusel Ishikawa piirkonda päästetöötajatele appi, kuna kümnetel tuhandetel elanikel paluti evakueeruda.

«Hoiatuse saanud aladel sadas enneolematus koguses tugevat vihma,» ütles sünoptik Satoshi Sugimoto.

Tagasi üles