Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Ravimite hulgimüüja: me ei pea seadust muutma, vaid omavahel sisulist koostööd tegema

Apteeker külmetusvastaseid ravimeid käes hoidmas. Haiglaapteekitele tahetakse anda õigus ravimeid ise sisse vedada.
Apteeker külmetusvastaseid ravimeid käes hoidmas. Haiglaapteekitele tahetakse anda õigus ravimeid ise sisse vedada. Foto: Marko Saarm

Tamro Eesti tegevjuhi Tanel Kuusmanni kinnitusel on nii ravimite hulgimüüjate kui ka haiglaapteekide ühine eesmärk tagada ravimi olemasolu ning selle saavutamise nimel tuleb üksteist toetada ja koostööd teha.

Kuusmann ütles, et kui haiglaapteekide üks põhiülesanne on tagada ravimite kättesaadavus haiglas viibivatele patsientidele, siis Tamro peab selleks ravimitega varustamist laiemalt ehk nende tagamist kõigile Eesti inimestele. «Selles mõttes on meil haiglaapteekidega täpselt samad eesmärgid,» nentis ta.

«Samas on meie kui hulgimüüja kohustus tagada ravimi olemasolu vahetult pärast hankelepingu sõlmimist. Tamros on ravimite keskmise laovaru suurus üks kuu kuni poolteist kuud. Et veel paremini tagada haiglaravimite kättesaadavus, oleme kokku leppinud, et hoiame nende toodete varu kuni kahe kuu ulatuses. Ravimitootjad aga kavandavad oma tootmist ette minimaalselt kuus kuud.»

Tagasi üles