Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Maailmakoristuspäeval osales üle 62 000 eestimaalase

Copy
Maailmakoristuspäev Merimetsas.
Maailmakoristuspäev Merimetsas. Foto: Tairo Lutter

Esialgsetel andmetel osales reedel peetud Maailmakoristuspäeval 62 481 eestimaalast 521 koristusega.

Paljud organisatsioonid ja kogukonnad korraldavad koristuspäeva ka laupäeval ning tuleval nädalal, mis tähendab, et osalejate koguarv kasvab ilmselt veelgi.

Koristusest võttis osa eri vanusest, rahvusest ja maailmavaatest inimesed. Koristamas käidi nii suurte seltskondadega kui pereringis üle Eesti. Eesti Maailmakoristuspäev pühendub igal aastal väike- ja plastprügile. Sel korral on lisaks sellele võetud fookusesse ka elektrooniliste sigarettide keskkonnakahju, mille puhul peamiseks mureks on veipide ära viskamine olmeprügisse või loodusesse. Näiteks Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasiumi 9. klassi õpilased korjasid reedel õuest 63 e-sigaretti.

Suur hulk organisatsioone ja inimesi koristab ka laupäeval. Näiteks läheb kaks satsi sukeldujaid Linnahalli ning vanasadama jahisadamasse koristama merepõhja prügi koristama, samuti koristatakse Emajõel Rebase ja Luunja sadama kandis.

Maailmakoristusest võtab osa 190 riiki üle ilma. Kui paljudes piirkondades on koristuspäev lõppenud või lõppemas, siis paljudes riikides koristusaktsioonid alles algavad. Lõplikud koristajate numbrid selguvad oktoobris. Globaalse ettevõtmise eesotsas on jätkuvalt eestlased

Tagasi üles