Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Eesti uus suursaadik Taanis andis üle volikirja (1)

Copy
Eesti suursaadik Taanis Andre Pung andis neljapäeval üle volikirja Taani kuningale Frederik X-le.
Eesti suursaadik Taanis Andre Pung andis neljapäeval üle volikirja Taani kuningale Frederik X-le. Foto: Välisministeerium

Eesti suursaadik Taanis Andre Pung andis neljapäeval üle volikirja Taani kuningale Frederik X-le.

Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses rääkisid kuningas ja suursaadik Pung Eesti ja Taani suhetest, koostööst Põhjala-Balti riikide vahel ja Ukraina toetamisest käimasolevas agressioonisõjas.

«Nii Eesti kui ka Taani on rahvaarvu arvestades suurimad panustajad Ukraina kaitsevõime tugevdamisse ja peame tegema kõik endast oleneva, et veenda ka teisi samameelseid riike veelgi enam Ukrainat toetama,» ütles Pung.

Kuningas ja suursaadik arutasid ka kahe riigi majanduskoostööd keskkonnasäästlike tehnoloogiate arendamisel ja kasutamisel, milles Taani on üks eesrindlikemaid riike. Samuti räägiti võimalustest teaduskoostööks ja koostööks kaitsetööstuse ettevõtete vahel. Suursaadik Pung andis Frederix X-le üle ka kutse külastada Eestit.

Järgmisel aastal on Taani Põhjala-Balti riikide koostööformaadi eesistuja, alustab tööd ÜRO Julgeolekunõukogu valitud liikmena ning aasta teises pooles on Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik.

Andre Pung oli välisministeeriumi Euroopa osakonna Lääne-Euroopa büroo direktor. Ta on töötanud suursaadikuna ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures Genfis, suursaadikuna Iirimaal, peakonsulina Peterburis ja majandusametnikuna Riias. Pung on töötanud ka välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna peadirektorina. Ta on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli mehhaanikateaduskonna.

Tagasi üles