Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Kolmele Tallinna abilinnapeale esitati umbusaldusavaldus

Copy
Tallinna linnavolikogu.
Tallinna linnavolikogu. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavolikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Keskerakonna fraktsioonid esitasid neljapäeval umbusaldusavaldused abilinnapeadele Kristjan Järvanile (Isamaa), Pärtel-Peeter Perele (RE) ja Margot Roosele (Eesti 200).

EKRE fraktsiooni esimees Mart Kallas rääkis, et uus linnavalitsus on olnud ametis alates 26. märtsist 2024.

Tallinna abilinnapea Kristjan Järvan.
Tallinna abilinnapea Kristjan Järvan. Foto: Martin Pedaja

«Selle aja jooksul ei ole Tallinna abilinnapea Kristjan Järvan suutnud oma valdkonnas teha muudatusi, tühistada ja peatada Tallinna koalitsiooni teiste osapoolte algatatud Tallinna liikluskaost tekitavaid otsuseid. Lisaks hiljuti avalikustatud vangerdused bussiliinidega, millega kohalikud elanikud nõus ei ole,» ütles Kallas. 

Tallinna abilinnapea Pärtel-Peeter Pere.
Tallinna abilinnapea Pärtel-Peeter Pere. Foto: Mihkel Maripuu

Abilinnapea Pärtel-Peeter Pere ei ole suutnud Kallase sõnul oma valdkonnas teha parendusi, keerata ümber liikluskaost tekitavaid otsuseid, vaid selle asemel on hoogustanud ebaproportsionaalse linnaruumi ümbertegemist, mille lõppeesmärgina on abilinnapea Pere väljendanud autovaba kesklinna. «Mängivad kahekesi head ja kurja politseinikku, üks on autode sõber, teine vaenlane, aga tegelikult ajavad sama asja,» ütles Kallas.

Tallinna abilinnapea Margot Roose.
Tallinna abilinnapea Margot Roose. Foto: Mihkel Maripuu

Abilinnapea Margot Roose kohta sõnas Kallas, et ta on võtnud ligi kuus kuud 7755-eurost palka, samas pole temast kuulda kippu ega kõppu.

«Isegi Tallinna linnavolikogu saadikud ei tea, et selline inimene olemas on. Kui abilinnapea midagi ei tee ja temast kuulda ei ole, siis miks ta peaks sellel ametipostil olema?» küsis Kallas.

EKRE ja Keskerakonna fraktsiooni liikmed leiavad ühiselt, et Tallinnas ei tohi võimu juures olla abilinnapead, kelle tegevuse tagajärjel muutub linnakodanike elu halvemaks. Samuti ei tohi olla kohta abilinnapeal, kelle tööpanus on nii marginaalne, et tema olemasolust pole keegi kuulnudki.

«Ootame koalitsioonisaadikuid umbusaldustega ühinema, näha on, et nelja erakonna koalitsioonis linnaelanikele kasutoovaid otsuseid ei ole ega tule. Üks fopaa teise otsa, lõpetame selle jama ära,» ütles Kallas.

Tagasi üles