Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Riigikogu polnud nõus tõstma lapsetoetust ja koolilõuna toetust

Copy
Lapsetoetuse ja koolilõuna toetuse tõstmine löödi riigikogus tagasi.
Lapsetoetuse ja koolilõuna toetuse tõstmine löödi riigikogus tagasi. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogus langes neljapäeval esimesel lugemisel menetlusest välja eelnõu, millega oli plaanis tõsta lapsetoetust lapse kohta 150 eurole kuus. Esimest lugemist ei läbinud ka eelnõu, mille eesmärgiks oli tõsta koolilõuna toetust kahele eurole.

Keskerakonna fraktsiooni algatatud perehüvitiste seaduse muutmise seaduse eelnõu nägi ette tõsta lastega perede paremaks toimetulekuks lapsetoetus pere esimese ja iga järgmise lapse kohta 150 eurole kuus.

Praegu on lapsetoetus pere esimese ja teise lapse eest 80 eurot ning kolmanda ja iga järgmise lapse eest 100 eurot kuus.

Eelnõu tagasilükkamise poolt hääletas 43 riigikogu liiget, vastu oli 10 liiget. Hääletuse tulemusel langes eelnõu riigikogu menetlusest välja.

Esimest lugemist ei läbinud ka Keskerakonna fraktsiooni algatatud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ning kutseõppeasutuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega sooviti sätestada koolilõuna toetusele alammäär ja määrata koolilõuna miinimummaksumuseks kaks eurot õpilase kohta ööpäevas. 2018. aastast on riiklik koolilõuna toetus üks euro õpilase kohta.

Eelnõu tagasilükkamise poolt hääletas 36 riigikogu liiget, vastu oli seitse liiget. Hääletuse tulemusel langes eelnõu riigikogu menetlusest välja.

Tagasi üles