Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa
(+372) 507 3066

Šveits eraldab Ukrainale erinevateks toetusteks 58,7 miljonit franki

Copy
Kaader rindejoone lähedal asuvast Pokrovskist.
Kaader rindejoone lähedal asuvast Pokrovskist. Foto: Anton Shynkarenko/Scanpix

Ukraina ja Šveits sõlmisid Ukraina oblastite arendamise ja digitaliseerimise koostöömemorandumi, mille raames annetatakse riigile 58,7 miljonit franki (ligi 62 miljonit eurot), teatas kolmapäeval meediakanal Ukrinform.

Memorandumile kirjutasid alla Ukraina digipöördeminister Mõhhailo Fedorov ja Šveitsi suursaadik Ukrainas Felix Baumann.

«Aastatel 2024–2028 eraldab Šveits Šveitsi Arengu- ja Koostööagentuuri (SDC) kaudu 58,7 miljonit Šveitsi franki. Projektid toimuvad programmi EGAP raames, mida viib ellu Ida-Euroopa Sihtasutus,» seisis avalduses.

Memorandumiga jätkatakse digitaliseerimisega seotud jõupingutusi tervishoiu, hariduse, e-notari, humanitaardemineerimise ja muudes valdkondades. Samuti suunatakse osa vahenditest riikliku statistikateenistuse uuendamisse.

Lisaks läheb raha eesliinikogukondade digitaalseks arendamiseks ja täiemahulisest sõjast mõjutatud ukrainlaste – riigisiseselt ümberasustatud isikute, puuetega inimeste ja deokupeeritud piirkondade elanike – toetamiseks.

Šveits on alates 2015. aastast eraldanud Ukraina digitaliseerimise arendamiseks juba üle 30 miljoni frangi. Koos partneritega on käima lükatud e-riigiteenuste portaal Diia, ellu viidud on riigi statistikatalituse reform, käimas on Mriya projekt ja kümned muud elektroonilised riigiteenused.

Nagu teatatud, siis jätkavad Ukraina ja Šveits ühisprojektidega põllumajandusvaldkonnas ja uurivad põllumajanduse taastamist eesliinivööndites.

Tagasi üles