Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Puidusektor paljastas, mida riigilt soovib (3)

Copy
Maaülikooli metsamaja ette istutati 2023. aastal Rootsi kuninga visiidi puhul Järvselja kuningamänni seemnest kasvanud mänd, paremal metsanduse ja inseneeria instituudi direktor Marek Metslaid.
Maaülikooli metsamaja ette istutati 2023. aastal Rootsi kuninga visiidi puhul Järvselja kuningamänni seemnest kasvanud mänd, paremal metsanduse ja inseneeria instituudi direktor Marek Metslaid. Foto: Margus Ansu

Valitsusel ei tohiks lubada metsaraiet piirata, merikotkaid pole kaitsta vaja ja Reiljani-aegne maadevahetus tuleks taastada, on mõned näited puidusektori soovidest, reljeefseimalt väljendas puiduärihuvisid aga hoopiski teadus- ja õppeasutus Eesti Maaülikool.

Maaülikooli soovide seas on näiteks võtta valitsuselt õigus raielangi suurusega metsaraiet piirata, ettepanek langetada puude raievanust ning eemaldada Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) nõukogust poliitikud.

Teadus- ja õppetööga raskesti seostatavad ettepanekud on allkirjastanud maaülikooli metsanduse ja inseneeria instituudi direktor Marek Metslaid. «Maaülikooli ettepanekud lähtuvad põhimõttest, et olulised ja ühiskonda mõjutavad otsused peaksid lähtuma parimast kättesaadavast teadmisest,» põhjendas ta. «Maaülikool on metsanduse valdkonna ainuke teaduskeskus, mistõttu pidasime meie kohustuseks oma teadmisi ministeeriumiga jagada.»

Tagasi üles