Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Heljo Pikhof Eesti 200 esimehele: inetu on võtta inimestelt hingerahu (4)

Copy
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Erakogu

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Heljo Pikhof (SDE) avaldas täna ühismeedias, et pensionite indekseerimine peab jääma, viidates Eesti 200 esimehe Kristina Kallasele, kelle sõnul tuleb pensionide indeks üle vaadata.

«Eesti 200 esimees Kristina Kallas tegi meele mõruks oma pensionite indekseerimise lõpetamise jutuga, mis tegelikkuses tähendaks pensionite külmutamist ja iga-aastaste pensionitõusude ärajätmist,» kirjutas Pikhof.

«See oli kalk ja külm sõnum, mis vaatab mööda sellest, et Eesti pensionid on ühed Euroopa madalamaid ja suur osa eakaid elab vaesuses või vaesusriskis».

Pikhofi silmis on inetu võtta inimestelt hingerahu ja tekitada hirmu. «Minu üleskutse on: Kristina, lõpeta inimeste hirmutamine! Sama ettepanekuga on sel aastal välja tulnud ka teiste paremerakondade poliitikud,» lausus ta.

Muuhulgas avaldas Pikhof, et indekseerimise puhul on tegemist pensionisüsteemi alustalaga, mis peab ka nii jääma. 

Kallas: palun sõnalist tõestust

«Palun sõnalist tõestust selle kohta, et ma olen teinud ettepaneku pensionite indekseerimine lõpetada ja pensiontõusud külmutada,» vastas Kallas kommentaariumis.

«Kui tõestust ei ole võimalik tuua (sest ma ei ole seda öelnud), siis on see laim, Heljo Pikhof. Kui arutelu tapetakse kohe laimuga, mida te kipute viimasel ajal tegema, siis teie eestvedamisel viiakse poliitiline kultuur Eestis ikka sohu. Mille poolest te erinete EKRE-st, kes laimuga vastaseid ründavad?»

Tagasi üles