Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

ANALÜÜS Kristen Michal läbis vahefiniši edukalt (10)

Copy
Kristen Michalil oli vaja Reformierakonnalt pühkida parteile kinnistuma hakanud otsustamatuse maine. Siiani on tal see õnnestunud.
Kristen Michalil oli vaja Reformierakonnalt pühkida parteile kinnistuma hakanud otsustamatuse maine. Siiani on tal see õnnestunud. Foto: Tairo Lutter

Kristen Michali (RE) valitsus tegi kahe kuu jooksul ära selle, mille kallal Kaja Kallas ja Mart Võrklaev (mõlemad RE) pusserdasid rohkem kui aasta ja valmis ei saanudki. See tähendab, et kolme valitsuspartei vahel on paigas üldine raam, kuidas järgmiste valimisteni valitseda.

Riigieelarvet tehakse igal aastal uuesti, aga suured kokkulepped on olemas. Kui palju on raha, millega erinevad ministrid saavad arvestada, millest jäädi ilma ja mis tuli juurde. Mis maksud tulevad ja mida kärbitakse.

Vahefiniši on Michal läbinud edukalt. Eelnev ei ole hinnang, kas tehtud otsused on õiged, vaid osutus, et otsused on lõpuks tehtud. Eelnev ei ole ka ennustus, mis täpselt järgmistel aastatel juhtuma hakkab ja kuidas kolme valitsuserakonna reitingud käituma hakkavad. Negatiivust tuleb kindlasti. Lähinädalatel tulevad kaebekirjad, karjatused ja hurjutamine, ennustab üks reformierakondlane. Eelkõige siis, kui hakkab täpsemalt selguma, kes millest ilma jäi ja keda kärbitakse.

Tagasi üles