Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

VIDEO JA GALERII Riigikogu süsteemid jooksid keset Helme sõnavõttu kokku, läks kätega hääletamiseks (15)

Copy

Riigikogu infosüsteeme tabas tänasel istungil ootamatu tõrge, kui EKRE esimehe Martin Helme küsimuse ajal lõpetasid nii mikrofonid kui ka muu tehnika töötamise. Kell 17.49 tuli elekter tagasi. 

Riigikogu päevakorras oli parasjagu energiamajanduse korralduse seaduse, elektrituruseaduse ning keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse muutmise seadus. Eelnõu tutvustas majanduskomisjoni liige Mario Kadastik ning kui Helme talle küsimust esitas, läks tema mikrofon ühel hetkel tummaks. Istungit juhatanud riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi kuulutas seepeale välja juhataja vaheaja.

Üks saalis viibinud rahvasaadik mainis Postimehele, et lisaks mikrofonidele lõpetasid töötamise kõik ekraanid ja puldid, samuti ei tööta saalikutsung.

Hiljem täpsustati, et vool on ära saali eesmises otsas ehk seal, kus tegutsevad istungi juhataja ning teenindav personal.

Kell 15.30 ütles Kivimägi: «Kui, ütleme, poole viieks ei ole nagu korras, siis peame leidma viisi, kuidas lugeda see istung lõppenuks või katkenuks.»

Kutsung ja mikrid saadi kella 17-ks uuesti tööle, kuid hääletussüsteemides on arvatavasti endiselt tõrge sees ning seetõttu hääletati kätega. Isamaa fraktsiooni juht Helir-Valdor Seeder pani hääletusele selle, kas istung lõpetada, kuid näiteks reformierakondlased hääletasid sellele vastu nagu Postimehele muljetati.

Tagasi üles