Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

FOTOD JA VIDEO Riigikogu süsteemid jooksid keset Helme sõnavõttu kokku, läks kätega hääletamiseks (15)

Copy

Riigikogu infosüsteeme tabas kolmapäevasel istungil ootamatu tõrge, kui riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimehe Martin Helme küsimuse ajal lõpetasid nii mikrofonid kui ka muu tehnika töötamise.

Parlamendi päevakorras oli parajasti energiamajanduse korralduse seaduse, elektrituruseaduse ning keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse muutmise seadus. Eelnõu tutvustas riigikogu majanduskomisjoni liige Mario Kadastik (RE), aga kui Helme talle küsimust esitas, jäi viimase mikrofon äkki tummaks. Istungit juhatanud riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi (RE) kuulutas seepeale välja juhataja vaheaja.

Üks saalis viibinud rahvasaadik mainis Postimehele, et lisaks mikrofonidele lõpetasid töötamise kõik ekraanid ja puldid, samuti saalikutsung.

Hiljem täpsustati, et vool on ära saali eesmises otsas ehk seal, kus tegutsevad istungi juhataja ning teenindav personal.

Kell 15.30 ütles Kivimägi: «Kui, ütleme, poole viieks ei ole nagu korras, siis peame leidma viisi, kuidas lugeda see istung lõppenuks või katkenuks.»

Kutsung ja mikrofonid saadi taas tööle kella 17 paiku, kuid hääletussüsteemides oli arvatavasti endiselt tõrge sees ning seetõttu tuli hääletamiseks kätt tõsta. Isamaa fraktsiooni juht Helir-Valdor Seeder pani hääletusele, kas istung lõpetada, kuid Postimehele teadaolevalt olid näiteks reformierakondlased selle vastu.

Tagasi üles