Päevatoimetaja:
Tarvo Madsen

Põhja-Eestis algab õppus Põhjanael

Copy
Põhja-Eestis algab õppus Põhjanael. Foto on illustratiivne.
Põhja-Eestis algab õppus Põhjanael. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Kolmapäeval algab Tallinnas ja Harju- ning Raplamaal Kaitseliidu Põhja maakaitseringkonna õppus Põhjanael, kuhu lisaks kaitseliitlastele oodatakse ka ligi 500 reservväelast.

«Loome ja rakendame uut juhtimistasandit laiapindses riigikaitses, tuues ühe laua taha politsei, päästja, kohaliku omavalitsuse kriisitarga ja kaitseväelase igas linnas, linnaosas ning vallas,» ütles Põhja maakaitseringkonna ülem kolonel Tarmo Luhaäär õppuse eesmärke selgitades.

Põhjanaela käigus saavad täiendava väljaõppe eelmisel aastal õppusel Ussisõnad osalenud rühmade juhtkonnad. Põhjanaela õnnestumisse panustab üle 200 Kaitseliidu vabatahtliku, kes panustavad reservväelastele väljaõpetamisse. Õppusel osalevad ussisõdalased õpivad tundma oma vastutusalas olevaid kaitstavaid objekte ja koostavad neile väekaitseplaanid. Lisaks õpitakse tundma juhtimisstruktuuri ehk malevkonda.

Õppus Ussisõnad toimus täies koosseisus eelmisel sügisel, mille käigus anti täiendväljaõpe ligi 10 000 maakaitsestruktuuri määratud reservväelasele. Põhja maakaitseringkonda kuululuvad Tallinna, Harju ja Rapla malevad.

Tagasi üles