Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Eesti 200: riigikogu kuluhüvitised tuleb kärpida poole võrra (3)

Copy
Toomas Uibo
Toomas Uibo Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Eesti 200 fraktsiooni juht Toomas Uibo kohtub täna riigikogu esimehe Lauri Hussariga (Eesti 200), et rääkida parlamendiliikmete kulude kokkuhoiust. Eesti 200 ettepanek on kärpida kuluhüvitisi poole võrra.

«Erasektor on pidanud majanduslanguse tingimustes kulusid koomale tõmbama ja valusad kärped tabavad järjest ka riigiasutusi. Selles olukorras ei tohi riigikogu jääda pealtvaatajaks, vaid andma oma panuse solidaarsesse kärpesse,» ütles Uibo.

«Loodan, et ka ülejäänud riigikogu fraktsioonid tulevad selle üleskutsega kaasa, et mitte riivata Eesti inimeste õiglustunnet. Kuluhüvitiste kärbe on selles olukorras igati õigustatud ja ainuõige samm,» lisas ta.

Uibo loodab, et kuluhüvitiste vähendamise kõnelused ei takerdu detailidesse ning leitakse kiire ja kõiki fraktsioone rahuldav lahendus. «Ma siiralt loodan, et poliitilist tahet jätkub läbirääkimiste lõpuni ning läbirääkimised annavad soovitud tulemuse. Panen kõikidele riigikogu liikmetele südamele, et tegemist on väga põhimõttelise küsimusega – kas riigikogu on kärpeajastul ühiskonnaga solidaarne või mitte,» ütles Uibo.

Tagasi üles