Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Lasnamäe linnaosa vanem nimetati kriitikast hoolimata ametisse (7)

Copy
Linnaosavanema kandidaadi Julianna Jurtšenko (vasakul) kuulamine Lasnamäe linnaosakogus. Paremal linnapea Jevgeni Ossinovski.
Linnaosavanema kandidaadi Julianna Jurtšenko (vasakul) kuulamine Lasnamäe linnaosakogus. Paremal linnapea Jevgeni Ossinovski. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus nimetas teisipäevasel istungil Lasnamäe linnaosa vanemana ametisse Julianna Jurtšenko, kes hakkab linnaosa juhtima alates 1. oktoobrist.

Julianna Jurtšenko märkis, et linnaosavanemana seisab ta selle eest, et mitmed linnaosa elanikele olulised, kuid seni realiseerimist ootavad projektid liiguksid edasi. «Kui uue Lasnamäe sotsiaalkeskuse avamiseni on jäänud veel mõned pingutused, siis Peterburi tee rekonstrueerimise, uue ujula, spordikompleksi ja teiste alles algusjärgus olevate projektidega tuleb veel tõsiselt vaeva näha, et need saaksid vajalikku hoogu,» rääkis ta.

«Vaatamata majanduse langusele ja vajadusele kokku hoida, tuleb linnaosavalitsusel jätkuvalt tagada pakutavate teenuste kvaliteet, olgu see seotud heakorra, vaba aja veetmise võimaluste või sotsiaalhoolekandega,» lisas Jurtšenko.

Julianna Jurtšenko pälvis juuli lõpus suurt tähelepanu Eesti Päevalehes ilmunud arvamuslooga, milles ta märkis, et venelastest õpetajad pole süüdi selles, et neilt keegi varem eesti keele oskust ei nõudnud ning eestikeelsele õppele ülemineku «õudne reform tuleb ära jätta».

Septembri alguses sõnas ta aga, et toetab üleminekut eestikeelsele kooliharidusele täielikult.

Isamaalasest abilinnapea Karl Sander Kase ütles sotsiaalmeedias, et tema koduerakond Jurtšenko ametisse nimetamist ei toetanud. «Isamaa jääb selles küsimuses enda partneritega sügavalt eriarvamusele ning ei saanud seda otsust toetada. Seetõttu ei osalenud meie delegatsiooni liikmed antud päevakorrapunkti hääletusel,» lausus Kase.

Ta möönis, et erakonnad kannavad enda personalipoliitiliste otsuste eest vastutut ise. «Usun, et heausksed Tallinna elanikud ei mõista, miks langetasid sotsiaaldemokraadid linnaosavanema kandidaadi osas just sellise valiku ning sellest lähtuvalt distantseerub otsusest ka Isamaa. Andsime sellest eelnevalt teada nii linnapeale kui koalitsioonipartneritele,» lisas ta.

Linnaosade vanemad nimetatakse ametisse tähtajaliselt kuni praeguse linnavalitsuse volituste lõppemiseni.

Jurtšenko on omandanud kõrghariduse 2022. aastal Tallinna Ettevõtluskõrgkoolis Mainor ärijuhtimise erialal. Aastatel 2011 kuni 2016 töötas Jurtšenko Haabersti linnaosa valitsuses erinevatel ametikohtadel. Aastatel 2016-2019 oli ta ametis Põhja-Tallinna linnaosa vanema asetäitjana ning pärast seda töötas kuni 2022. aasta veebruarini Riigikogu kantseleis. Ka 7. veebruarist 2022 kuni 14. aprillini 2024 oli Jurtšenko Lasnamäe linnaosa vanema ametis.

Tagasi üles