Päevatoimetaja:
Margus Martin
(+372) 507 3066

Piirideta Arstid peatab oma tegevuse Venemaal

Copy
MSF abistamas Ukraina võime haigete evakueerimisel Vene rünnakute eest Dnipros.
MSF abistamas Ukraina võime haigete evakueerimisel Vene rünnakute eest Dnipros. Foto: Gleb Garanich / Scanpix

Rahvusvahelise meditsiiniabi humanitaarorganisatsioon Piirideta Arstid (MSF) teatas esmaspäeval oma tegevuse peatamisest Venemaal, vahendas ukrainlaste uudistekanal Ukrinform.

MSF teatas otsusest oma veebisaidil avaldatud pressiteates.

«Kolmkümmend kaks aastat pärast Venemaal tööle asumist pidi organisatsioon Piirideta Arstid oma tegevuse riigis lõpetama,» seisis organisatsiooni avalduses.

MSF selgitas, et augustis saatis Venemaa justiitsministeerium organisatsioonile kirja otsusega kustutada mittetulundusühingu Piirideta Arstid tütarkontor Venemaal tegutsevate välismaiste valitsusväliste organisatsioonide registrist.

Pressiteates seisab, et MSF tegutses Venemaal alates 1992. aastast ja viis ellu erinevaid programme Moskvas, Peterburis, Belgorodis, Doni-äärses Rostovis, Tšetšeenias, Dagestanis, aga ka Kemerovo, Arhangelski ja Ivanovo oblastis.

«Soovime kasutada võimalust tänada kõiki oma kolleege Venemaal nende raske töö ja pühendumise eest humanitaarväärtustele, mida me organisatsioonina kõrgelt hoiame,» ütles Venemaa programmide eest vastutav juhataja Norman Sitali.

«Meil on väga kurb oma programmid riigis lõpetada, sest paljud inimesed Venemaal, kes vajavad meditsiini- ja humanitaarabi, jäävad nüüd ilma toetuseta, mida oleksime saanud neile pakkuda. MSF sooviks võimaluse korral endiselt Venemaal uuesti töötada,» lisas Sitali.

MSF tegutseb üle maailma ja pakub tasuta humanitaar- ja erakorralist arstiabi relvakonfliktidest, näljahädast, epideemiatest, sundrändest ja looduskatastroofidest mõjutatud elanikkonnale enam kui seitsmekümnes riigis.

MSF on varem muu hulgas kritiseerinud Venemaa Ukrainas peetava sõja hoolimatust tsiviilisikute vastu.

Tagasi üles