Päevatoimetaja:
Lomely Mäe

Minister annab õiguskantslerile lepitusrolli: nagu välk selgest taevast (16)

Majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo leiab, et õiguskantsleri büroo on muudatuse järel võimekam töötülisid lahendama.
Majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo leiab, et õiguskantsleri büroo on muudatuse järel võimekam töötülisid lahendama. Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, millega antakse riikliku lepitaja ülesanded üle õiguskantslerile. Selline muutus ei sobi aga kõikidele osapooltele.

Majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo (RE) sõnul aitab riikliku lepitaja ülesannete üleandmine õiguskantslerile tõsta kollektiivsete töötülide lahendamise kvaliteeti ja tõhusust ning hoida kokku kulusid.

«Kui riikliku lepitaja kantseleis töötab kokku kolm inimest, siis õiguskantsleri kantselei on oluliselt võimekam – näiteks on seal ettevõtluskeskkonna ja sotsiaalsete õiguste spetsialistid, kes saavad pakkuda suuremat tuge ka keerulisemate töövaidluste puhul. Lisaks on lepitamist vajavaid töötülisid vähe, mistõttu pole mõistlik pidada üleval dubleerivaid asutusi,» selgitas Keldo. Esialgse kokkuleppe järgi peaks õiguskantsleri eelarvesse rahalisi vahendeid lisanduma, kuid täpsemad detailid on veel läbirääkimisel ja kindlat summat veel ei teata.

Tagasi üles