Päevatoimetaja:
Margus Martin

Kaalukauss kaldub jälle ettevõtete kasumimaksu poole (8)

Copy
Valitsus otsustab teisipäeval, mismoodi hakatakse ettevõtteid riigikaitsemaksu raames maksustama. Esmaspäeval Kristen Michal oma eelistust veel ei öelnud.
Valitsus otsustab teisipäeval, mismoodi hakatakse ettevõtteid riigikaitsemaksu raames maksustama. Esmaspäeval Kristen Michal oma eelistust veel ei öelnud. Foto: Madis Veltman

Valitsus otsustab teisipäeval, mil viisil hakatakse riigikaitsemaksu raames maksustama ettevõtteid. Viimastel päevadel on selles osas käinud intensiivne töö: ettevõtjad on kohtunud peaminister Kristen Michaliga (RE) otse või läbi vahendajate, füüsiliselt kokku saanud, helistanud. Erinevad seltskonnad on pakkunud ideid: kes tahab, võib tõlgendada, et survestanud valitsust, kes tahab, võib tõlgendada, et see on tavapärane lobitöö ehk selgitamine ja infovahetus.

Ka esmaspäeva hommikul kohtus Michal ühe suurettevõtjaid esindava seltskonnaga, kes protesteerivad varamaksu kehtestamise idee vastu. Need on Sten Tamkivi, Markus ja Martin Villig, Taavet Hinrikus, Toomas Annus, Rain Lõhmus, Heiti Hääl ja teised, kes nädalavahetusel panid kokku avaliku kirja oma ettepanekutega eelarvekriisi lahendamiseks. Mõni tund hiljem olid juba koos koalitsiooniparteide juhid – Michal, Lauri Läänemets (SDE) ja Kristina Kallas (Eesti 200). Arutati jälle ettevõtete maksustamist, aga omavahel otsust ei tehtud.

Mulje jääb aga selline, et pendel on jälle pöördunud ja liigub tagasi ettevõtete kasumimaksu suunas.

Tagasi üles