Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Õpilaste karistamine kollaste ja punaste kaartidega põhjustas palju segadust (4)

Copy
Kollast kaarti näidatakse siis, kui õpilane käitub mittekohaselt. Kui käitumine jätkub, näidatakse õpilasele punast kaarti, mis tähendab lisatööd.
Kollast kaarti näidatakse siis, kui õpilane käitub mittekohaselt. Kui käitumine jätkub, näidatakse õpilasele punast kaarti, mis tähendab lisatööd. Foto: Tartu Descartes'i kool

Tartu koolis anti õpilastele teada, et kodukorra rikkumine toob edaspidi kaasa jalgpallis kasutatava kollase ja punase kaardi süsteemi, millest viimane võib lapse kuni nädalaks koduõppele jätta. Õppejuht selgitas, et teade läks lendu ekslikult ning kedagi koju ei saadeta. 

Tartu Descartes'i kool lõi möödunud kevadel koostöös lapsevanematega ühele klassile pilootmeetmena käitumiskontrolli valgusfoori. See tähendab, et kui õpilane käitub mittekohaselt, näidatakse talle kollast kaarti, tuletamaks meelde, et tema käitumine ei olnud õppetegevuses või suhtluses oma klassikaaslastega sobilik.

Kaks kollast kaarti annavad kokku punase, mis kooli juhtkonna sõnul tähendab pärast tunde jätmist ja vestlust sotsiaalpedagoogi, psühholoogi või klassijuhatajaga. Hästi käituvaid õpilasi kiidetakse suuliselt või kirjalikult.

Tagasi üles