Päevatoimetaja:
Lomely Mäe
(+372) 507 3066

Tallinna ühisgümnaasium paneb Estonia klaveri ostuks püsti staadionikontserdi

Copy
Muusik Ivo Linna
Muusik Ivo Linna Foto: Rasmus Rebase

Kolmapäeval korraldab Tallinna ühisgümnaasium suure heategevusliku suve lõpu staadionikontserdi, mille piletitulu läheb koolile Estonia kontsertklaveri ostmiseks.

Kooli direktori Mehis Peveri sõnul toimub selline heatetegevusliku eesmärgiga kontsert kooli staadionil esimest korda. Lisaks kontsertklaveri osturaha kogumisele toob üritus kokku ka palju tuntud muusikuid ja muusikaga seotud inimesi, kes on selles koolis õppinud.

Nii astuvad kontserdil üles Tallinna ühisgümnaasiumi – endise nimega Tallinna 20. keskkooli – vilistlased ja nende sõbrad. Teiste seas esinevad Ivo Linna, Inga ja Toomas Lunge, Teet ja Tuuli Velling ning kooli ansambel Kaks Nädalat. Kontserdiõhtu lõpetab 2 Quick Start. 

Tallinna ühisgümnaasiumi direktor Mehis Pever
Tallinna ühisgümnaasiumi direktor Mehis Pever Foto: Mihkel Maripuu

Kooli direktor Mehis Pever ütles Postimehele, et kontserdi eesmärk on teenida raha klaveri ostmiseks, mille nad on Tallinna klaverivabrikult tellinud. Peveri sõnul ei tea ta, et mõni teine kool oleks varem heategevuslikel eesmärkidel sellist kontserti korraldanud. «Staadionikontsert oli minu idee. Klassikalise muusika kontserte oleme me juba Estonia klaveri jaoks korraldanud, meil oli rõõm kuulata oma aulas isegi muusikaakadeemia rektori professor Ivari Ilja klaverimängu.»

Pever ütleb, et nende koolis on õppinud mitmeid tuntud muusikuid ja muusikaga seotud inimesi, näiteks Anti Marguste, Andres Ots, Heigo Mirka, Priit Põldroos, Tarvo Krall ja Alar Kotkas.

Staadionikontsert toimub 18. septembril kell 17–19 ning pilet maksab eelmüügis 25 eurot, toimumispäeval ja kohapeal 30 eurot.

Tagasi üles