Päevatoimetaja:
Lomely Mäe

Tallinna lauluväljak taotleb riigilt üle 174 000 euro toetust

Copy
Tallinna lauluväljak, 24.08.2019
Tallinna lauluväljak, 24.08.2019 Foto: Konstantin Sednev

Tallinna lauluväljak taotleb kultuuriministeeriumilt 174 125 eurot toetust, et saaks järgmise aasta suvel toimuva 28. laulu- ja tantsupeo tarvis vahetada välja suure osa piirdeaiast ning rajada peahoone jahutussüsteemi. 

Piirdeaeda on aastate jooksul hooldatud ning remonditud, kuid suur osa sellest vajab väljavahetamist. «Vajalik on korrastada ka aia betoonvundament ning -postid ja vahetada välja metallist aiakonstruktsioonid,» tõdes sihtasutus Tallinna Lauluväljaku juhataja Urmo Saareoja.

Järgmisel aastal plaanib Tallinna lauluväljak välja vahetada piirdeaaia Tiigi väravast Mäe väravani, mis on kõige kriitilisemas seisukorras. Piirdeaia vahetus läheb maksma 297 500 eurot.

Tallinna lauluväljaku peahoonel puudub kaasaegsetele tingimustele vastav jahutussüsteem. «Tulenevalt suurest klaaspinnast merepoolsel küljel muutub hoone sisekliima päikeseliste ilmadega kiiresti umbseks ja kuumaks, mis seab ranged piirid ruumi kasutamisele ning ürituste teenindamisele,» märkis Saareoja. Jahutussüsteemi jaoks on vaja lauluväljakul investeerida 200 000 eurot.

Lisaks kultuuriministeeriumile on Tallinna Lauluväljak esitanud taotluse toetuse saamiseks ka Tallinna linna järgmise aasta eelarvest. 30 protsenti vajaminevast investeeringust suudab Tallinna Lauluväljak katta enda teenitud tulust.

Tagasi üles