Päevatoimetaja:
Margus Martin

Jana Toom: Jurtšenkole ei jää hääled külge (3)

Euroopa parlamendi saadik Jana Toom.
Euroopa parlamendi saadik Jana Toom. Foto: Mihkel Maripuu

Eurosaadik Jana Toom (KE) rääkis Raadio 2 hommikusaates, et ta oli pakkunud Julianna Jurtšenkole (SDE) tööd Brüsselis, ent Jurtšenko keeldus sellest, et olla keskfraktsiooni nõunik. 

«Seda ajal, kui meil oli Toompeal koalitsioon EKRE ja Helmetega. Nüüd rääkida, et tal on maailmavaateline konflikt Madisoniga, peab ikka haugi mälu olema inimesel,» sõnas Toom.

Toomi sõnul on Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal Jurtšenkot väga vaja, ehkki tema kannapööret on hale vaadata.

«Kalev Kallo on kunagi öelnud, et mõnele inimesele ei jää hääled külge. Ka Jurtšenkole ei jää hääled külge ehk mingit suurt karunahka sealt loota pole.»

28. augustil rääkis Postimehele Julianna Jurtšenko, keda Sotsiaaldemokraatlik Erakond kinnitas Lasnamäe linnaosa vanema kandidaadiks, et Keskerakond ei ole enam see erakond, kuhu ta kunagi astus ja kus ta on olnud 2008. aastast. «On olnud erinevaid aegu, nii võite kui ka kaotusi, aga on olnud ka tegureid, mis selle otsuseni viisid. Üks peamisi on Jaak Madisoni liitumine erakonnaga. Üks asi on tema retoorika ja teine, mis on minu jaoks olulised, on tema väärtushinnangud ja suhtumine naistesse. Paraku see ei ole minu jaoks vastuvõetav ja ma pidin selle otsuse langetama,» rääkis ta Postimehele. 

«Ma ei olnud nõus ega soovinud poliitikast kunagi lahkuda, seega minu kui endise Keskerakondlase jaoks on loogiline liituda Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ja sealt tuli ka pakkumine Lasnamäe linnaosa vanema kandidaadiks,» lisas Jurtšenko. 

Tagasi üles