Päevatoimetaja:
Margus Martin

OTSEPILT Erikomisjon hindab RMK puidumüügilepinguid

Copy

Täna kell 13.15 hakkab riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon avalikul istungil arutama riigikontrolli aruandes välja toodud probleeme Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) kestvuslepingutega puidumüügi kohta.

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimees Urmas Reinsalu (Isamaa) märkis, et tuleb tagada riigimetsa majandamine heaperemehelikult ja kooskõlas seaduse mõttega.

«Eesti huvides on, et me ei müüks oma puitu odavamalt, kui see väärt on. Riigikontroll on välja toonud, et riik metsamaterjali müües ei ole täitnud seadust ja riik oleks võinud teenida suuremat tulu,» sõnas Reinsalu.

Tema sõnul arutatakse istungil, kas RMK-l tuleks sõlmida pikaajalisi kestvuslepinguid avalike enampakkumiste alusel, samuti kas lepingute sõlmimise ja muutmise süsteem peaks olema läbipaistvam.

Istungile on kutsutud on kliimaminister Yoko Alender (RE), RMK juhatuse esimees Mikk Marran ja puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi, riigikontrolli peakontrolör Ines Metsalu-Nurminen, auditijuht Silver Jakobson, audiitorid Sigrid Pakri ja Tuuli Rasso ning kommunikatsioonijuht Priit Simson.

Otseülekanne algab kell 13.15.

Tagasi üles