Päevatoimetaja:
Lomely Mäe
(+372) 507 3066

Ukraina pakkus kuuele riigile seoses üleujutustega abi

Copy
Kaader Tšehhis asuvas Opavast.
Kaader Tšehhis asuvas Opavast. Foto: MICHAL CIZEK / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tegi pühapäeval välisminister Andri Sõbihale ülesandeks pakkuda naaberriikidele abi tormist ja tugevatest vihmasadudest tingitud üleujutuste tagajärgede likvideerimisel, teatas uudistekanal Ukrinform.

Riigipea rääkis teemal oma igaõhtuses videopöördumises.

«Kahjuks on nende äärmuslike vihmasadude tõttu kriitilisi olukordi meie naaberriikides. Ukraina välisminister Andri Sõbiha pakkus minu korraldusel Ukraina riikliku hädaabiteenistuse abi kannatanud riikidele,» sõnas Zelenskõi.

Välisminister märkis, et abi pakuti Moldovale, Poolale, Rumeeniale, Slovakkiale, Ungarile ja Tšehhile.

«Ukraina seisab koos oma naabritega, kes on silmitsi laastavate üleujutustega. President Zelenskõi juhiste alusel ja peaminister Denõss Šmõhali koordineerimisel pakkusime Tšehhile, Ungarile, Moldovale, Poolale, Rumeeniale ja Slovakkiale, et saadame meie riikliku hädaabiteenistuse üksused appi katastroofi leevendamisele,» kirjutas Sõbiha sotsiaalmeedias.

Poola peaminister Donald Tusk andis korralduse kehtestada riigi üleujutustest mõjutatud piirkondades eriolukord. Ukraina pakkus abi ka laastavate üleujutuste all kannatavale Tšehhile.

Olukord Tšehhis on tugevate vihmasadude ja üle kallaste tõusnud jõgede tõttu äärmiselt keeruline. See mõjutas ka Tšehhi ja Ukraina vahelist raudteeliiklust.

Viimastel andmetel on Euroopa ida- ja keskosa piitsutanud tormis Boris ja selle põhjustatud tulvades surma saanud vähemalt kaheksa inimest.

Tagasi üles