Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

FOTOD Kunstihoone tähistas riigilt remondiraha saamist ja juubelit

Copy

Reedel otsustas valitsus eraldada Tallinna Kunstihoone renoveerimiseks 9,9 miljonit eurot. Täna tähistas kunstiasutus oma 90. sünnipäeva ja sümboolselt ka rahastuse saamist.

«Kunstihoone on eesti kunsti järjepidevuse kandja ja väärikaim hoone, kus kunsti luuakse ja publikuni tuuakse. Siin väärtustatakse meie kunstnikke, kes kiht-kihi haaval kultuurikihti loovad. Lubadus see 90-aastane muinsuskaitsealune pärl korda teha anti juba pikka aega tagasi ning mul on rõõm, et ka raskel ajal saab sellest kinni pidada,» lausus kultuuriminister Heidy Purga (RE).

«Täname südamest Vabariigi Valitsust, kultuuriminister Heidy Purgat ja Kultuuriministeeriumi meeskonda, kes selle kauaoodatud otsuse teoks tegid. Kultuuriminister Heidy Purga sõnul on väga sümboolne, et Tallinna Kunstihoone sünnipäevanädalal võeti vastu otsus eraldada Kunstihoone renoveerimiseks 9,9 miljonit eurot. Tänu sellele otsusele ja nelja-aastasele pingutusele saame varsti rõõmustada renoveeritud Kunstihoone üle!» kirjutas Kunstihoone sotsiaalmeedias. 

Vabaduse väljakul oodati täna pärastlõunal kõiki Kunstihoone sõpru ja toetajaid kringlit sööma ja koos juubelit tähistama.

Tagasi üles