Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

GALERII EKRE volikogu nõudis pronkssõduri eemaldamist ja Läänemetsa tagasiastumist (13)

Copy

Pühapäeval Meriton Spa hotellis kogunenud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu kirjutas enda pühapäevases poliitilises avalduses, et peab vastuvõetamatuks valitsuse käitumist seoses Lihula ausamba koopiaga, ning võrdles seda totalitaarriikide stiiliga. Ühtlasi nõuab EKRE pronkssõduri eemaldamist avalikust ruumist ning siseminister Lauri Läänemetsa (SDE) tagasiastumist või tagandamist.

»Kuna politsei tegutses seadust rikkudes, siis näeme siin ohtu õigusriigi edasisele toimimisele. Seadusi massiliselt rikkudes ohustatakse rahvusriigi aluseks olevat Eesti omariikluse põhimõtet, mille lahutamatuks osaks on meie ajalookäsitlus. Selle on oma tegutsemisega hüljanud meie tänane äärmusliberaalne globalistlik valitsus,» seisab avalduses.

EKRE hinnangul rikkus politsei tegutsemine Lihula ausamba koopia konfiskeerimisel mitut vaba ja demokraatliku ühiskonna aluseks olevat põhiseaduse aluspõhimõtet: sõna-, veendumuse- ja südametunnistusvabadust ning süütuse presumptsiooni ja eraomandi puutumatust. Samuti keelab põhiseadus selgesõnaliselt riigivõimu omavoli kodanike suhtes.

Tagasi üles