Päevatoimetaja:
Lomely Mäe

Eesti riigipea külastas Ukrainas raketitabamuse saanud elektrijaama

Copy
President Alar Karis Vene raketitabamuse tagajärjel hävitatud soojuselektrijaamas Kiievi oblastis. Presidendist vasakul on Ukraina energiaministri asetäitja Mõkola Kolisnõk ja esiplaanil Eesti suursaadik Ukrainas Annely Kolk.
President Alar Karis Vene raketitabamuse tagajärjel hävitatud soojuselektrijaamas Kiievi oblastis. Presidendist vasakul on Ukraina energiaministri asetäitja Mõkola Kolisnõk ja esiplaanil Eesti suursaadik Ukrainas Annely Kolk. Foto: Raigo Pajula

President Alar Karis ütles Ukraina visiidi käigus Kiievi oblastis asuvat soojuselektrijaama külastades, et Venemaa terroriseerib tsiviilelanikke kõikjal Ukrainas, jättes nad ilma elektrist, soojusest ja rahulikust unest.

«See pole mitte ainult sõjakuritegu, vaid inimsusevastane kuritegu,» lausus president pärast tutvumist Kiievi oblastis asuva soojuselektrijaamaga. Viimane sai aprillis Vene tiibrakettide tabamuse ja hävis selle tagajärjel täielikult.

President Karise sõnul vajab Ukraina sõja võitmiseks nii ründerelvi, et rünnata edukalt sõjalisi sihtmärke juba sügaval Venemaa territooriumil, kui ka õhutõrjet, et teha kahjutuks Venemaalt välja lastud raketid ja droonid.

Tagasi üles