Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Naistearst Ivo Saarma astus Parempoolsetesse

Copy
Naistearst Ivo Saarma astus Parempoolsetesse.
Naistearst Ivo Saarma astus Parempoolsetesse. Foto: Andres Haabu

Naistearst ja ettevõtja Ivo Saarma astus erakonda Parempoolsed, põhjendades oma sammu maailmavaatega ja oma senise koduerakonna Reformierakonna järjest tugevneva kaldumisega vasakpoolsusesse.

Parempoolsetes lubas Saarma võtta aktiivse rolli, tegeleda endale südamelähedaste teemadega meditsiinivaldkonnas.

Oleme teelahkmel, kus peame endale tunnistama, et praegune süsteem ei ole enam jätkusuutlik. Demograafiliste muutuste tõttu tuleb ühiskonnal teha uusi otsuseid,» märkis Saarma. Tema sõnul peaks ravikindlustuse raha liikuma koos patsiendiga ning seda ei tohiks raviasutustele jaotada tervisekassa garanteeritud otselepingutega. See samm paneks Saarma sõnul tervishoiuasutused konkurentsisituatsioonis pingutama, et pakkuda parimat ravi võimalikult vähese kuluga.

Teiseks tuleks tema sõnul suurendada patsiendi omaosalust. «Seni piirdub omaosalus visiidi- ja voodipäevatasuga. Edaspidi tuleks kanda praegusest suuremat osa ravikuludest, kuid kokku tuleb leppida konkreetses määras ja vajalikes erandites,» selgitas Saarma.

Parempoolsete juht Lavly Perling märkis, et Saarma liitumine on hea uudis nii Parempoolsetele. Asjaolu, et Ivo Saarma ühines erakonnaga maailmavaatelistel põhjustel, näitab et parempoolsust on Eestile vaja rohkem, kui praegused parlamendiparteid seda pakkuda suudavad.

Ivo Saarma on Eesti suurima erahaigla Fertilitas asutaja, ta on juhtinud ka Eesti Eratervishoiuasutuste Liitu.

Tagasi üles