Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa
(+372) 507 3066

Põhja-Korea tulistas välja mitmeid ballistilisi rakette

Copy
Uudis Põhja-Korea raketitulistamise kohta Souli raudteejaama teleekraanidel.
Uudis Põhja-Korea raketitulistamise kohta Souli raudteejaama teleekraanidel. Foto: Ahn Young-joon/Scanpix

Põhja-Korea tulistas neljapäeval Korea poolsaarest ida pool asuvatesse vetesse esialgu tuvastamata tüüpi ballistilisi rakette, teatas Lõuna-Korea armee.

Sõjaväe teatel on raketitulistamise asjaolude analüüs käimas.

«Pyongyang laskis Idamere suunas välja tundmatud ballistilised lühimaaraketid,» seisis avalduses, kus viidati veekogule, mida tuntakse ka Jaapani merena.

Jaapani kaitseministeerium kinnitas vähemalt ühe Põhja-Korea ballistilise raketi väljalaskmist. Jaapani piirivalve hoiatas samal ajal laevu rakettide võimaliku vettekukkumise eest.

Tegemist on Pyongyangi esimese relvakatsetusega pärast 1. juulit.

Põhja-Korea on lennutanud 28. maist alates Lõuna-Korea poole tuhandeid prügiõhupalle, mis on vastus lendlehtedele, mida saadavad üle piiri Põhja-Koreast põgenenud inimesed ja Lõuna-Korea aktivistid.

Pühapäeval lasi Põhja-Korea lendu 17. partii prügiõhupalle.

Suhted kahe Korea vahel on jõudnud madalaimasse punkti pikkade aastate jooksul, pärast seda, kui diktaator Kim kuulutas varem sel aastal Lõuna-Korea tema riigi peamiseks vaenlaseks ning lõpetas selliste ametiasutuste tegevuse, mis olid tegutsenud taasühinemise eesmärgil. Lisaks hakkas ta ka julgeolekut piirialal tugevdama. Pyongyang on samuti suurendanud relvakatsetuste arvu ja soojendanud suhteid Venemaaga läbi ajaloo sõbralikemateks.

Tagasi üles