Päevatoimetaja:
Ulla Länts
6662307

Naise seljavalu muutus terviseportaalis impotentsuseks (3)

Copy
Psühhiaater näitas diagnoosi lisamise protsessi tervishoiutöötajatele mõeldud portaalis MISP2, kuhu tekivad diagnoosid, mis paremal juhul lihtsalt ei pea paika, halvemal juhul tekitavad inimesele ebameeldivaid üllatusi.
Psühhiaater näitas diagnoosi lisamise protsessi tervishoiutöötajatele mõeldud portaalis MISP2, kuhu tekivad diagnoosid, mis paremal juhul lihtsalt ei pea paika, halvemal juhul tekitavad inimesele ebameeldivaid üllatusi. Foto: Tairo Lutter

Kuigi tohtri kinnitusel on terviseportaalis isetekkeliste diagnoosidega probleeme, ei ole portaali haldaja süsteemivigu tuvastanud. Samas on keskkonnas teisigi murekohti, mida lubatakse nüüd parandada.

Postimees kirjutas augustis, kuidas inimesed on avastanud terviseportaalis enda kohta muret tekitavaid valediagnoose, mille tõttu on neile antud soovitus end kaitsepookima minna.

Näiteks oli üks tallinlane kümne aasta taguse juhtumi tõttu arvatud riskirühma diagnoosiga, et tal on alkoholi tarbimisest tekkinud psüühika- ja käitumishäired. Veel oli mitmele täiesti tervele lapsele lisatud diagnoosiks tserebraalne lastehalvatus.

Terviseportaali haldava tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) tervisevaldkonna juht Tõnis Jaagus sõnas toona, et ise ükski diagnoos terviseportaali ei teki ning et andmete õigsuse eest vastutab meditsiinitöötaja. «Siin ei ole tegu süsteemiveaga, need juhtumid on pigem eksimused dokumenteerimisel,» märkis Jaagus.

Tagasi üles