Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Tallinna linnavolinik Liina Normet lahkub artikli tõttu volikogust (1)

Copy
Liina Normet
Liina Normet Foto: Taavi Sepp

Tallinna linnavolikogu liige ning Ida-Tallinna keskhaigla nõukogu juht Liina Normet (SDE) teatas, et peatab tänase Eesti Ekspressi artikli tõttu oma volitused volikogus ning saadab poliitika kukele.

«Kui poliitika on selline bulls**t, et ajakirjandus kirjutab sinu kohta seda, mida tahab ja mis oleks klikimagnet, siis teate, ma ei taha seal poliitikas olla,» sõnas Normet Tiktokis. «Ma tahan tegeleda päris probleemidega. Ma läksin poliitikasse selle pärast, et seista poliitiliselt naise ja lapse tervise eest, proovida suuremas pildis lahendada neid probleeme. Aga teate, tegelikult peamegi tegelema otseselt teiega, naised.»

Ta lisas: «Ma saadan selle poliitika kukele, ausõna. Ma ei suuda seda teha. Allkirjastasin paberi, millega peatasin Tallinna linnavolikogu voliniku volitused.»

Normet on üks Eesti 200 erakonna asutajaliikmetest, kuid ta lahkus sealt eelmisel aastal erimeelsuste tõttu. Seejärel liitus ta sotsiaaldemokraatidega.

Normeti poliitikakarjäär oli kirju ka varem: ta on varemgi viis aastat sotsiaaldemokraatide ridades olnud, kuid poliitikuteed alustas ta hoopis Reformierakonnas. 2020. aastal võttis ta Eesti 200 liikmelisusest üheksakuulise pausi.

Tallinna volikogus saab Eesti 200 nüüd ühe mandaadi juurde, Normeti asendusliikmeks peaks saama Pirko Konsa. Sotsiaaldemokraatide ridadest ei ole Normet kolmapäevase seisuga välja astunud ning oma parteilist kuuluvust ta enda videos teemaks ka ei võtnud.

Hiljuti köitis Normet meedia tähelepanu sellega, et ta kolis haigla nõukogu juhi ja linnavolikogu liikmena tööle Dubaisse.

Märksõnad

Tagasi üles